!
23 WK Rolstoelbasketbal Dubai Teamfoto V DEZS
10 juni 2023

Rolstoelbasketbalsters starten het WK in Dubai met degelijke zege op Duitsland

De Nederlandse rolstoelbasketbalsters zijn het naar 2023 uitgestelde wereldkampioenschap in Dubai goed gestart. De titelhouder was zaterdag in de openingswedstrijd met 60-45 te sterk voor Duitsland. Bo Kramer (25 punten en 10 rebounds) en Mariska Beijer (22 punten en 13 rebounds) tekenden beiden voor een double-double in de eerste wedstrijd van de Nederlandse vrouwen.

Na een aarzelend begin, waarin beide ploegen zichtbaar werden geplaagd door de zenuwen, was het eerste kwart nog met 12-11 voor het fysiek spelende Duitsland. Door het tweede kwart met 16-11 te winnen leidden de Orange Lions bij rust met een verschil van vier punten. De beslissende klap werd uitgedeeld in het derde kwart, dat met 19-12 ook naar Nederland ging. Zodoende begon de ploeg van bondscoach Gertjan van der Linden met 46-35 voorsprong aan het laatste kwart. Ook die was 14-10 voor Nederland, dat uiteindelijk een degelijke 60-45 zege neerzette.

Deze wedstrijd was tevens het debuut van Ylonne Post op een eindtoernooi.

Van der Linden: "Als favoriet hadden we een stroeve start, met hier en daar wat zenuwen, maar uiteindelijk hebben we dit omgezet in een ruime overwinning."

Maandag 12 juni staat voor de Nederlandse vrouwen om 14.30 uur Nederlandse tijd de volgende wedstrijd op het programma met Thailand als tegenstander.

Foto's: Helen Breeman Steffie Wunderl