!
VU16-teamfoto-aug23
22 augustus 2023

Orange Lions VU16 sluiten EK in B-divisie af op tiende plaats

Het Europees kampioenschap voor landen in de B-poule zit erop voor de Vrouwen onder 16 jaar. Na verlies tegen Slowakije (66-48) eindigen de meiden van coach Chris Stomp als tiende

De meiden moesten het voor de tweede wedstrijd op rij doen zonder Mia Lieverst, het jonge talent dat veel als ballhandler optrad binnen het team. Zij raakte een paar wedstrijd terug ongelukkig geblesseerd en werd sindsdien uit voorzorg aan de kant gehouden.

Gameflow

Oranje-fans die eind derde kwart de wedstrijd zaten te kijken, geloofden waarschijnlijk nog volledig in een goede afloop. Met een minuut te gaan in die periode was de Slowaakse voorsprong namelijk maar 4 punten (43-39). Helaas voor Nederland gooide Slowakije de wedstrijd in een volgende versnelling. Een kleine run maakte het 50-39, waarna de meiden nooit meer aan konden haken.

Stats don't lie

Slowakije won vrijwel alle mini-battles binnen de wedstrijd nipt. Het team had méér assists, steals en blocks, minder turnovers en fouten. Maar de rebounds sprongen uit de statistieken: 54-33 voor Slowakije, met maar liefst 22 aanvallende rebounds. De Slowaken hadden daardoor veel meer second chance points (20-6) en ook de points in the paint vielen uit in Oost-Europees voordeel: 32-22.

Topscorers

Nederland: Shante Vermeulen 12 punten, 2 steals. Quintilla Hidalgo 10 punten.
Slowakije: Katarina Sediva 14 punten, 15 rebounds. Tamara Mandelikova 13 punten, 2 steals, 2 blocks.

'Quote'

Coach Chris Stomp: "Potverdorie wat is dit een mooie groep. Als er één ding duidelijk is geworden: hier stond een team. De kernwaarden die we vooraf afspraken, die van toewijding, goed gedrag en talent, hebben ertoe geleid dat we een unieke ervaring hebben gehad. Ook in de laatste wedstrijd was het knokken en bij elkaar blijven. Rest mij niets anders dan de staff te bedanken voor de best denkbare begeleiding, de ouders voor hun waanzinnige support en natuurlijk de meiden zelf voor deze onvergetelijke ervaring. In Nederland is de opdracht simpel. Verder bouwen!"