!
Basketball Academy Zwolle
16 juni 2021

Basketball Academy Rotterdam stopt per 1 juli

De NBB Basketball Academy Rotterdam (BAR) houdt per 1 juli 2021 op te bestaan. Dit is het gevolg van het besluit van sportkoepel NOC*NSF en in navolging daarvan Rotterdam Topsport om te stoppen met de huidige manier van ondersteuning van talentontwikkeling in de regio Rotterdam.

De BAR was een initiatief van de Stichting Rotterdam Ondersteuning Basketbal (ROB), waarin vanaf 2017 gewerkt werd aan de ontwikkeling van de basketbaltalenten in de regio Groot Rotterdam. De BAR was een door NOC*NSF en NBB erkende Academy en opereerde als Academy onafhankelijk van een vereniging.

Hoewel de NBB teleurgesteld is over het feit dat dit zo loopt, is de NBB dank verschuldigd aan de stichting Rotterdam Topsport en het bestuur van ROB voor de inzet en ondersteuning in de afgelopen jaren. Dankzij hen en de steun vanuit Rotterdam Topsport hebben vele basketbaltalenten uit de regio Rotterdam in de afgelopen jaren extra trainingen kunnen volgen.

De bond respecteert de keuze van Rotterdam Topsport en NOC*NSF en blijft met beide partijen in gesprek over het beleid omtrent talentontwikkeling voor het basketball.

De NBB stopt zeker niet met talentontwikkeling. In de regio Rotterdam hopen we dat de basketbaltalenten komend seizoen voldoende trainingsarbeid bij hun eigen vereniging kunnen krijgen. Daarnaast worden er op meerdere topsporttalentenscholen in de regio ook nog aanvullende trainingen verzorgd.

De bond zal in samenspraak met de verenigingen nagaan welke talenten de talentstatus kunnen behouden, waarbij wordt gekeken naar het aantal trainingsuren alsmede spelen op het hoogste niveau.

Gerelateerde artikelen