!
OLA academy tsjechië.jpeg
24 december 2021

Leerzame stage voor Orange Lions Academy in Tsjechië

Door Luuk von Burg

De Orange Lions Academy heeft een leerzaam internationaal toernooi in Tsjechië gespeeld. De talentenploeg onder leiding van Arik Shivek was in de week van 13 december, net voor de lockdown, actief in het Tsjechische Pelhřimov. Teams uit onder meer Italië, Amerika, Zweden, Slowakije en Tsjechië deden mee aan het prestigieuze Young Guns Invitational.

Ondanks dat de competities in Nederland stillag, hebben de Nederlandse talenten van het NOC*NSF de kans gekregen om mee te doen aan het internationale toernooi. “En daar zijn wij heel dankbaar voor, in deze vreemde tijden”, zegt hoofdcoach Arik Shivek. “Dit soort toernooien leveren waardevolle ervaringen op, zowel mentaal als in de zin van professionalisering. Onze spelers weten dat iedere wedstrijd en ieder toernooi op het internationale niveau heel goed voor ze is”, aldus Shivek.

In de poulefase namen de jonge Lions het op tegen het The Skill Factory uit Amerika en de GBA Lions uit Tsjechië. Beide wedstrijden gingen verloren, maar pointguard voor Jacopo van der Knaap ging het niet om het eindresultaat. “Het heeft ons laten zien wat nodig is om op het volgende niveau te komen. Iedere wedstrijd hebben we wel iets opgestoken, of iets opgemerkt dat we moeten verbeteren.”

In de wedstrijd om de vijfde plaats trof de Orange Lions Academy Inter Bratislava uit Slowakije. Het werd een nagelbijter, waarbij runs elkaar afwisselden en de Orange Lions tot het gaatje werden gepusht. De laatste run van de Slowaken kwam echter te laat, waardoor de Nederlandse ploeg met 75-73 won en vijfde eindigde op het toernooi. Topscorer in die wedstrijd was Matthijs Verhallen. Hij kwam tot 26 punten (4/5 driepunters) in 31 minuten. Verhallen: “Individueel was het toernooi erg leerzaam, maar nog meer als team. Tegen zulke teams kan niet ieder voor zich spelen, maar je moet samen voor de winst vechten.”

Gerelateerde artikelen