!
2122 WBL GRA SPA Lotte van Kruistum.jpg
3 maart 2022

Final Four om Carla de Liefde Trofee op 25 en 26 maart bij Grasshoppers

Door Ronald van Dam

Basketbalvereniging Sportiff Grashoppers uit Katwijk gaat de Final Four om de Carla de Liefde Trofee organiseren, in nauwe samenwerking met de Nederlandse Basketball Bond. Op vrijdag 25 en zaterdag 26 maart wordt in sporthal Cleyn Duin in Katwijk uitgemaakt wie zich in 2022 de winnaar van de Basketball Cup bij de vrouwen mag noemen. Ook de Rolstoel- en de Vrouwen U20/U18 finale worden op zaterdag 26 maart in Katwijk gespeeld.

Het is voor het eerst dat de bekerkampioen bij de vrouwen via een Final Four wordt bepaald. Op vrijdag 25 maart spelen om 19.00 uur eerst Startportaal Binnenland en Sportiff Grasshoppers hun halve finale tegen elkaar, gevolgd om 21.15 uur door de tweede halve finale. Die gaat tussen Den Helder Suns en Jolly Jumpers, dat donderdag in de laatste kwartfinale CobraNova uit Voorburg uitschakelde.

Op zaterdag 26 maart begint de tweede dag van het evenement met de VU20/VU18 finale om 14.30 uur. Om 17.00 uur volgt dan de Rolstoelfinale en om 20.00 uur is het tijd voor de Vrouwenfinale met als inzet de Carla de Liefde Trofee, genoemd naar een van de beste Nederlandse basketbalsters aller tijden. De laatste winnaar van de Basketball Cup bij de vrouwen was Den Helder in 2020. Vorig seizoen zijn er als gevolg van de coronapandemie geen bekerkampioenen gekroond.

Rotterdam Basketbal heeft zich al geplaatst voor de Rolstoelfinale, de andere finalist komt uit de wedstrijd tussen Only Friends en Sunrise Medical Braves. Bij de VU20/VU18 gaan de halve finales tussen BC Triple Threat VU18 en Sportiff Grasshoppers VU20 en tussen Basketbal Academie Limburg VU18 en Binnenland VU20. Opvallend: bij de laatste vier zitten twee U18 teams.

Finales MU22, MU18 en MU16 bij BAL

Inmiddels is ook bekend geworden dat de bekerfinales van de Mannen U22, Mannen U18 en Mannen U16 op zondag 27 maart georganiseerd zullen worden door Basketbal Academie Limburg, in samenwerking met de NBB. Deze drie finales worden gespeeld in sporthal Boshoven in Weert, de thuishaven van BAL. Het exacte tijdschema wordt in een later stadium gepubliceerd.

BAL MU16 actie.jpg

Gerelateerde artikelen