!
Orange Lions MU18 team.jpg
31 juli 2019

Finland te sterk voor Orange Lions MU18

Door Bryant Abath

Waar het gister aanvallend tegen Kroatië voortreffelijk ging, hadden de Lions vandaag moeite met de verdediging van Finland. Ondanks een comeback in de laatste minuten moesten de Lions geloven aan een 53-59 nederlaag.

KWARTSTANDEN: 10-12, 18-19, 10-22, 15-6.

Game flow
Moeizame scores van beide kanten is kenmerkend aan het begin van de wedstrijd. Beide teams komen niet los van elkaar en hebben elkaar verdedigend in de tang. Bij een ruststand van 28-31 is er sprake van een close game. Finland maar daar in het derde kwart een einde aan en geeft gas om afstand te nemen van de Lions. Zij moeten een achterstand van 19 punten zien goed te maken, en er is nog weinig tijd over. Toch lijkt het te lukken, want Finland komt totaal niet meer aan scoren toe. Langzaam komen de Lions dichter bij, maar verder dan 53-59 komen ze niet meer.

Top performers
Tristan Enaruna 13 punten en 13 rebounds; Oliver Bieshaar 10 punten en 3 rebounds.

Opvallend
De Iions schieten 9,1% driepunters en komen tot 13 assists.

Quote Paul Vervaeck: “Vandaag was niet best”
“Verdedigend hadden we het moeilijk tegen Finland. We mochten niet meer dan 17 punten verliezen om toch zich te houden om de tweede plek. Mocht Spanje vanavond winnen van Kroatië, dan staan wij alsnog tweede in de poule, en is onze eerste doelstelling behaald. Wij zullen dan woensdag de vierde wedstrijd spelen tegen de winnaar tussen Slovenië en Griekenland. Dat kan onze belangrijkste wedstrijd worden, want bij winst eindigen wij bij de eerste 8, wat ons recht geeft op handhaving in de A divisie.”

Statistieken: klik hier

Beelden: klik hier

Volgende wedstrijd: Nederland - Slovenië: 21:15

Gerelateerde artikelen