!
Ballup Boys.jpg
3 november 2022

Geef met de jongens van Ballup oude basketballen een tweede leven

Geef oude basketballen een tweede leven! Vier studenten (Bart Adema, Daniël Weerstra, Rick van Schaik en Joël Martina) zijn het bedrijf Ballup begonnen met als doel balsporten zoals basketbal duurzamer te maken. Ze doen dat ‘vanuit hun passie voor verschillende balsporten en facetten van ondernemen die ze vanuit onze studie hebben meegekregen’. Met Ballup wil het viertal maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen.

“Is een bal lek of versleten en niet meer nodig? Wij geven ballen die niet langer gebruikt worden een tweede bestemming”, schrijven de vier enthousiast op hun website www.ballup.nl. “Wij maken daar nieuwe producten van zoals bloempotten en lampen. Vandaar dat we op zoek zijn naar basketbalverenigingen die net als Ballup verduurzaming hoog in het vaandel hebben staan. Wij zouden graag oude en overbodige ballen bij verengingen hergebruiken. Het is belangrijk dat die ballen niet bij het afval belanden.”

De jonge ondernemers gaan graag in gesprek met verenigingen om te kijken hoe niet meer gebruikte ballen hun weg naar Ballup kunnen vinden en wat ze voor verenigingen die er mee willen werken, kunnen betekenen.”

Basketbalclubs die interesse hebben, kunnen contact opnemen met Ballup. Dat kan door een bericht te sturen naar Instagram (@ballup.official) of te mailen naar Ballup.info@gmail.com.

Gerelateerde artikelen