!
Logo_Women's_Basketball_League
23 februari 2020

Geen verrassingen in Women's Basketball League

Door Ronald van Dam

Terwijl bij de mannen de Dutch Basketball League stil ligt vanwege het EK-kwalificatiewindow van de Orange Lions werd er in de Women's Basketball League gewoon gespeeld dit weekeinde. Er stonden zaterdag drie duels op het programma, waarvan de uitslagen geen verrassingen opleverden.

Koploper Sportiff Company Grasshoppers, dat dinsdag al de (inhaal)uitwedstrijd tegen Dozy BV Den Helder met 62-75 won, nam opnieuw de punten mee naar Katwijk. Dit keer ging dat ten koste van het kwakkelende Lekdetec.nl. Het werd 70-79 voor de koploper in de WBL.

Achtervolger 4Consult/Binnenland ging zaterdag op bezoek bij BC Utrecht Cangeroes en verliet sporthal Lunetten weer met een 42-64 overwinning op zak. Zodoende blijft het verschil op de ranglijst vier punten tussen de twee teams die beide al zeker zijn van deelname aan de play-offs.

De derde wedstrijd van het weekeinde ging tussen nummer drie Loon Lions en nummer zeven Keyser Capital Martini Sparks. De thuisclub hield de punten in Landsmeer door met 60-38 te winnen. Loon Lions staat nu zes punten voor op Dozy BV Den Helder en acht op Jolly Jumpers en Lekdetec.nl. De eerste vier teams op de ranglijst na 28 duels doen mee aan de play-offs.

Gerelateerde artikelen