!
Mario Bennes .jpg
4 mei 2023

Mario Bennes te gast bij United Basketball Coach Meet-Up op 20 mei

Mario Bennes is te gast bij de laatste United Basketball Coach Meet-Up op zaterdag 20 mei a.s. in Bemmel. Bennes is hoofdcoach van de vrouwenploeg van Den Helder Suns in de Women's Basketball League en werd afgelopen seizoen uitgeroepen tot Coach van het Jaar.

Tijdens deze United Basketball Coach Meet-Up worden onder deskundige begeleiding actuele topics behandeld, waar alle trainers/coaches mee te maken hebben. Doel van organisator United Basketball is met vereende krachten de sport basketball te laten groeien en basketballers te ondersteunen om zich te ontwikkelen binnen hun eigen mogelijkheden.

Wat zijn de United Basketball Coach Meet-Ups?

United Basketball organiseert voor trainers/coaches, begeleiders, ouders en bestuurders – die wekelijks bezig zijn met het begeleiden van basketbalteams – een aantal bijeenkomsten bij club in de regio waar praktische zaken aan de orde komen. De waardevolle praktijkoefeningen zijn bedoeld voor basketballers op elk niveau en van iedere leeftijd. Daarnaast is er volop ruimte voor persoonlijke behoeften en vragen. Doel is om trainers en coaches passende oefenstof aan te bieden.

Coach Meet up 20 mei 2023

De laatste Coach Meet-Up van dit seizoen wordt gehouden op de zaterdag 20 mei in Bemmel. Er wordt een koppeling gemaakt met het United Basketball Skills Camp dat op zaterdag 20 en zondag 21 plaats vindt. Wil je daar als coach of gewoon als toeschouwer bij zijn, laat dat dan weten.

Voor deze Meet-Up heeft United Basketball Mario Bennes, succescoach en al jarenlang organisator van zijn befaamde Summer Camp in Landsmeer, gevraagd om samen met Mark Hooiveld wat verder in te gaan op de eerste stappen van man-to-man naar een helpside defense, met daarnaast ook de basis inside bewegingen die iedere basketballer zou moeten beheersen.

Naast deze sessie wordt het gesprek aan gegaan met bestuurders en/of leden van de Technische Commissie hoe het basketbalfundament in de regio kan worden versterkt.

Zelf om met de vereniging aanhaken?

Aanmelden kan door een mail te sturen naar Steven Teunissen (steven@unitedbasketball.nl). Deel dit bericht ook met andere trainer/coaches, begeleiders, ouders en bestuurders.

Gerelateerde artikelen