!
23 Supercup LEI ZWO winnaars
17 september 2023

Nederlandse Supercup voor vierde maal naar Zorg en Zekerheid Leiden

Door Martin Hoekstra

Voor de vierde keer in 2023 was het raak voor Zorg en Zekerheid Leiden. In de Vijf Meihal was de Leidse ploeg in de strijd om de Nederlandse Supercup net te sterk voor Landstede Hammers: 62-57. Leiden veroverde deze prijs al eerder in 2011, 2012 en 2021.

Dat beide ploegen nog in de voorbereiding zitten, werd al snel duidelijk tijdens dit duel. Schotpercentages onder de 40, Landstede Hammers miste 10 van de 20 vrije worpen en de wedstrijd telde in totaal 37 turnovers, waaraan Landstede Hammers er 23 bijdroeg. Al met al geen schitterende duel, maar de spanning maakte veel goed.

Tot het laatste moment was het niet duidelijk welke ploeg de Supercup zou veroveren. Landsede Hammers kende een goede start door een 2-9 voorsprong te nemen, maar raakte na het eerste kwart (13-14) even het spoor bijster. Roeland Schaftenaar domineerde onder de borden en door zijn acties nam Leiden de leiding over. Het grootste verschil voor rust bedroeg zeven punten (24-17), bij rust waren daar nog twee van over: 32-30.

23 Supercup LEI ZWO Schaftenaar

In het derde kwart waren de punten heel duur. Landstede slaagde erin om een 38-39 voorsprong te pakken, maar aan het einde van het kwart stond het 42-39 voor Leiden. Aan het begin van het laatste kwart liep Leiden door naar 46-39, maar ook nu kwam Landstede weer sterk terug: 49-50. Tegenover driepunters van Marijn Ververs en Luuk van Bree wist alleen Darius Quisenberry in het slot een driepunter raak te schieten. Met vrije worpen bezorgden Schaftenaar en Stan van den Elzen Leiden een nieuwe prijs.

Schaftenaar was namens Leiden goed voor 17 punten en 7 rebounds. Maarten Bouwknecht tekende voor 13 punten en 6 assists. Bij Landstede noteerde Jack Pagenkopf 12 punten, 8 assists en 5 steals. Luksa Buljevic droeg 10 punten bij. Michal Kozak, die in de slotfase met een bloedende wond uitviel, pakte met zeven stuks de meeste rebounds voor Landstede.

Dit artikel is overgenomen van www.bnxtleague.com.

Foto's: Marja van Tilburg

Gerelateerde artikelen