!
22 3x3 WC NED ISR Guijt klapt.jpg
28 juli 2022

Team Amsterdam en Orange Lions 3x3 samen in actie in Edmonton

Team Amsterdam en de Orange Lions (vrouwen) komen van vrijdag 29 t/m zondag 31 juli samen in actie in de Canadese stad Edmonton. Team Amsterdam gaat bij de ABA Edmonton Challenger proberen een ticket te verdienen voor de Montreal Masters op 3 en 4 september. Voor de Nederlandse 3x3 basketbalsters wordt Edmonton hun derde deelname aan de Women's Series.

ABA Edmonton Challenger

Team Amsterdam wordt in Canada gevormd door Jan Driessen, Julian Jaring, Dimeo van der Horst en de de Serviër Maksim Kovacevic. De eerste drie stelden samen Arvin Slagter (die daar geblesseerd raakte aan zijn voet) ruim een week geleden bij de Challenger in Pristina met de derde plaats deelname aan de World Tour in Debrecen (27 en 28 augustus) veilig. Team Amsterdam heeft ook al tickets op zak voor de World Tour-tornooien in Lausanne (19 en 20 augustus) en Cebu (1 en 2 oktober), maar hoe meer Word Tour-deelnames hoe groter de kans op plaatsing voor de World Tour Final in Abu Dhabi, plus hoe meer rankingpunten voor de internationale federatieranglijst.

Team Amsterdam, dat zaterdag 30 juli aan de Challenger begint, is ingedeeld in een poule met Fribourg en Parijs. Bondscoach Aron Royé: "Beide duels worden interessant en uitdagend. Fribourg is een nieuw team op de Tour dat het verrassend goed doet en waar we in Kosovo flink van hebben verloren in de halve finale. We speelden die wedstrijd toen wel met drie man, zonder Arvin die ook Edmonton moet missen. Bij Parijs zitten twee spelers van de Franse nationale ploeg. Ook tegen die ploeg hebben we revanchegevoelens na de verloren WK-kwartfinale (foto hieronder). Het is een team dat met veel beweging speelt en agressief verdedigt. Een leuke poule om het beste in onszelf naar boven te halen, we zijn gebrand op een goed resultaat."

22 3x3 World Cup FRA NED Jaring.jpg

Women's Series Edmonton

Edmonton wordt voor de Orange Lions het derde Women's Series event in 2022. Bondscoach Maksim Kovacevic, die zelf als speler ook actief is in Canada met Team Amsterdam, heeft gekozen voor Loyce Bettonvil, Janine Guijt (foto), Rowie Jongeling en Myrthe den Heeten. Bij de eerste Women's Series in Tel Aviv eindigde Nederland als vijfde, in Ulaanbaatar haalde Nederland U24 de finale en eindigde de A-selectie als vijfde.

De Orange Lions komen op vrijdag 29 juli in actie in groep A tegen achtereenvolgens Amerika, Duitsland en EXEWING (Japan). "We gaan met een ietwat andere line-up naar Canada, omdat Natalie van den Adel niet mee kan. De tegenstand is heel sterk, we zullen ons vooral op ons eigen spel moeten focussen en elke minuut op het veld onszelf willen verbeteren. Individueel moet elke speelsters iets beter doen ten opzichte van het vorige toernooi. De ploeg is na een korte verdiende vakantie uitgerust en er klaar voor. Laten we zien hoe het gaat."

Gerelateerde artikelen