!
TEAMKPN Sportfonds.png
21 januari 2022

TEAMKPN Sportfonds ondersteunt Orange Lions richting EuroBasket

Door Luuk von Burg | Foto: SCS/Pixathlon

De Orange Lions zijn een nieuw partnerschap aangegaan met TEAMKPN Sportfonds. Op weg naar EuroBasket 2022, dat deze zomer plaatsvindt in Tsjechië, Georgië, Duitsland en Italië, steunt het fonds de nationale ploeg met 40.000 euro.

Het TEAMKPN Sportfonds is een organisatie die nationale ploegen unieke prestaties helpt mogelijk te maken. In 2015 was Team KPN Sportfonds ook verbonden aan de Orange Lions, die toen onder leiding van Toon van Helfteren zich voor het eerst in 26 jaar weer plaatste voor een eindronde.

“We zien dat na het behalen van het EK in 2015 de Nederlandse basketballers een volgende fase zijn ingegaan”, zegt Ed Bontrop van TEAMKPN Sportfonds. “Het basketball is met een noemenswaardige opmars bezig en we geloven dat de Orange Lions nog grotere prestaties kunnen gaan neerzetten”, voegt hij daaraan toe.

Voor een relatief kleine sportbond als de Nederlandse Basketball Bond is deelname aan een eindronde een behoorlijke financiële uitdaging weet directeur a.i. Bart Volkerijk. “Door het coronavirus zijn er dit jaar vier interlandwindows plus een EK, terwijl er normaal twee windows per jaar zijn. En dan heb je het alleen over de interlands van de mannen. Daar bovenop hebben we nu een aantal wedstrijden zonder de inkomsten van de kaartverkoop moeten doen. Met andere woorden: naast de sportieve uitdaging ligt er ook een grote financiële uitdaging”, legt Volkerijk uit.

“Daarom zijn we enorm blij dat we opnieuw ondersteund worden door TEAMKPN Sportfonds. We kijken uit naar een mooie samenwerking, die voor beide partijen voordelig uitpakt”, vult Volkerijk aan.

Ook René Vlaanderen, medewerker marketing en partnerships van de Nederlandse Basketball Bond is blij met het nieuwe partnership. “Naast de overeenkomsten die we al aan zijn gegaan met basketballdirect.com en Nike is dit de volgende mooie samenwerking die we kunnen presenteren. We zijn nog in gesprek met een handje vol nieuwe partners en we verwachten daarover snel meer te kunnen communiceren”, aldus Vlaanderen.

EuroBasket 2022 begint voor de Orange Lions op vrijdag 2 september in Praag. Dan speelt de nationale ploeg direct tegen topfavoriet Servië.

Gerelateerde artikelen