!
2122 BIN GRA Mia Hordijk.jpg
10 april 2022

Triple Threat boekt tweede zege op rij richting play-offs in WBL

Door Ronald van Dam

Het reguliere seizoen in de Women's Basketball League zit erop. In het laatste speelweekeinde voordat op 13 april de play-offs starten, was Startportaal Binnenland in de Elite A met 75-66 te sterk voor Sportiff Grasshoppers. In de Elite B baarde Triple Threat opzien door voor de tweede maal op rij te winnen, dit keer ten koste van Martini Sparks: 93-99. Den Helder Suns en Lekdetec.nl speelden nog een inhaalduel voor het eerste deel van de competitie, met 77-70 gewonnen door de Suns.

Den Helder Suns - Lekdetec.nl 77-70

Voor beide teams die hun tegenstander al kenden in de play-offs, stond er niets meer op het spel. De spreekwoordelijke eer ging naar Den Helder, dat daar wel flink voor aan de bak moest. Bij de bezoeksters uit Bemmel waren Lisanne de Jonge en Julia Jorritsma bijna niet te stoppen. De Suns stonden bij rust met 36-32 voor, Jorritsma en De Jonge tekenden halverwege voor 27 van de 32 Bemmelse punten. Verdedigend moest Den Helder dus meer brengen in de tweede helft en dat leek te lukken in het begin van het derde kwart. Maar Lekdetec.nl vocht zich terug in de wedstrijd en nam zelfs een 49-54 voorsprong. Den Helder rechtte z'n rug, kwam via een 6-0 run weer voor met 55-54 en besliste het spannende duel vervolgens op de vrije worplijn.
Jeroen van Vugt heeft met Lekdetec.nl al zin in de play-offs. "Lions en wij zijn gewaagd aan elkaar. Gelet op de uitslagen tot nu toe tussen ons, wordt het een interessante match-up." Den Helder speelt in de kwartfinales van de play-offs tegen Triple Threat.

Scores Den Helder: Kiki Fleuren 19 punten, 4 assists en 3 steals; Kourtney Treffers 18 punten en 6 rebounds; Sarah Curran 15 punten (7/9) en 10 rebounds; Janiek van Veen 10 punten, 5 rebounds, 4 assists en 2 steals.
Scores Lekdetec.nl: Julia Jorritsma 25 punten (9/20) en 3/8 rebounds; Lisanne de Jonge 19 punten, 11 rebounds, 7 assists en 4 steals.

Startportaal Binnenland - Sportiff Grasshoppers 75-66 (Elite A)

Met het oog op de play-offs verdeelde Grasshoppers-coach Rick Driessen de speeltijd onder al zijn speelsters, om zo fit mogelijk te blijven. Fleur Kuijt maakte de meeste minuten (23:25) en ook de dit seizoen met blessureleed kampende Mia Hordijk (foto) pakte van de bank af vijftien minuten mee. Het zorgde er wel voor dat de zege in Barendrecht bleef, al vond Driessen dat hij 'goede dingen van zijn ploeg had gezien'. "In de play-offs is het nu wedstrijd voor wedstrijd. We hebben gezien dat er geen echt zwakke teams meer bij zijn, dus zullen concentratie en fitheid de bepalende factoren worden."
Binnenland, dat twee weken geleden in de halve finale van de Basketball Cup van Grasshoppers had verloren, maakte het verschil in het derde kwart (23-10). De thuisploeg hield Grasshoppers op een schotpercentage van 31,1 en had vier speelsters in de dubbele cijfers. Binnenland-coach Joost van Rangelrooy: "Deze wedstrijd ging in principe nergens meer over, dus hebben we wat dingen geprobeerd, mochten we later in de play-offs nog tegen Grasshoppers komen te spelen. Voor het moraal is het wel lekker dat we zo hebben gewonnen."

Scores Binnenland: Janine Guijt 20 punten (7/14) en 5 rebounds; Marlou de Kleijn 19 punten (5/10), 3 op 5 driepunters en 8 rebounds; Jamailah Adams 11 punten (4/8) en 7 rebounds; Eline Kasius 10 punten (3/5) en 11 rebounds.
Scores Grasshoppers: Noor Driessen 12 punten (5/11); Deborah Vos 11 punten; Alissa van der Plas 10 punten (4/8). 5 rebounds en 3 assists.

Martini Sparks - Triple Threat 93-99 n.v. (Elite B)

Robert Tinga, hoofdcoach van Martini Sparks, deelde na afloop een compliment uit aan Triple Threat dat volgens hem 'op basis van willen, inzet en hard werken voor elkaar' de wedstrijd had gewonnen. "Bij ons was de agressiviteit ver te zoeken. Het rebounden en uitblokken was zeer onder de maat. Als we zo spelen als zaterdag dan hebben we in de play-offs weinig te zoeken. Gelukkig kunnen we veel beter en is het nu aan de dames om dit op te pakken en te laten zien in de best-of-three tegen Grasshoppers in de kwartfinales."
Triple Threat-coach Dominique Schemmekes zag zijn team 55 rebounds pakken, waarvan 27 aanvallend. "Het was leuk, spannend, en hoewel zij bijna het hele duel voorstonden, had ik toch het gevoel dat we controle hadden over de wedstrijd, omdat de aanvallen die we wilden spelen, lukten. Verdedigend hadden we moeite met de 'cuts' van Kim Jaasma. In de tweede helft was Floor Kleyhorst bij ons inside niet te stoppen. Ze moesten een zone in, maar die straften we goed af. Iedereen speelde, iedereen had een rol en de punten waren lekker verdeeld. We bleven kalm toen we de overtime in gingen, ik ben super trots. We zijn twee keer zo jong als vorig seizoen en hebben hetzelfde bereikt. Ik heb mijn taak nu gedaan, de meiden zijn ready voor meer onder Laki Lakner die het volgend seizoen van me gaat overnemen."

Scores Sparks: Addy Clift 28 punten (10/20), 3/8 driepunters en 9 rebounds (5 aanvallend); Kim Jaasma 25 punten (10/21) en 11 rebounds; Meike Koelman 14 punten, 4 rebounds en 3 assists; Kirsten Simpson 11 punten (4/8), 7 rebounds en 4 assists.
Scores Triple Threat: Iris Vennema 25 punten (8/16); Quinta van Schijndel 23 punten, 8 rebounds en 3 assists; Floor Kleyhorst 16 punten (6/12), 13 rebounds (7 aanvallend); Fleur Bastiaansen 14 punten en 18 rebounds (9 aanvallend).

Foto: Wim Kulk

Gerelateerde artikelen