!
Roos Warmenhoven Triple Threat.png
23 januari 2022

Triple Threat heeft eerste zege van het seizoen te pakken in WBL

Door Ronald van Dam

De jonge basketbalsters van Triple Threat hebben hun eerste overwinning van het seizoen binnen in de Women’s Basketball League. Die kwam zaterdag tot stand ten koste van BC Utrecht Cangeroes dat in Haarlem met 60-57 werd verslagen. Bovenin won Den Helder Suns met 70-81 bij Lions Basketball en is nu weer alleen koploper, omdat Sportiff Grasshoppers als gevolg van coronaperikelen niet in actie kwam tegen Martini Sparks. De wedstrijd tussen de twee middenmoters Lekdetec.nl en Jolly Jumpers werd een 61-53 zege voor de ploeg uit Bemmel.

Triple Threat – BC Utrecht Cangeroes 60-57

Triple Threat-coach Dominique Schemmekes was ‘supertrots’ op zijn ploeg na de eerste zege in deze competitie. “Het was een hele leuke wedstrijd. We hebben de hele wedstrijd hard gevochten, full court press gespeeld en de tegenstander onder druk gezet. Iedereen gooide alles in de strijd in de rebound, we maakten Utrecht het passen lastig, hebben ze de hele wedstrijd laten stressen.” Na een gelijk stand aan het einde van het eerste kwart (15-15) leidde de thuisploeg bij rust met 29-24 en die kleine voorsprong bleef de rest van het duel het scorebord. Via 46-43 na drie kwarten spelen werd het uiteindelijk 60-57. Schemmekes: “Het was vooral leuk, omdat de kleine dingetjes bij elkaar kwamen. Roos Warmenhoven speelde een geweldige wedstrijd. Zij kwam een maand geleden naar ons toe om aan haar ‘finishing’ te werken. Nou, dat lukte aardig deze wedstrijd. Iedereen was ready, ook de bank. Pien Hartman schoot een paar drietjes op een belangrijk moment. We hebben het als team gedaan.” Ramon Kuipers, coach van BC Utrecht Cangeroes, vond de zege van Triple Threat verdiend. “Wij kwamen niet toe aan fatsoenlijk spelen. Waarbij ik wel wil aantekenen dat we in januari door corona en blessures eigenlijk nog geen enkele fatsoenlijke teamtraining hebben gehad en ik tegen Triple Threat twee speelsters heb laten spelen die nog nooit met ons hadden meegetraind.”

Topscorers Triple Threat: Roos Warmenhoven 13 punten, 5 rebounds en 2 steals; Phoenix Stotijn 13 punten, 5 rebounds en 5 assists; Quinta van Schijndel 12 punten, 3/6 driepunters en 8 rebounds. Topscorers BC Utrecht Cangeroes: Renee Hoveling 13 punten, 11 rebounds en 4 assists; Melissa ’t Jong 12 punten; Angela van de Pol 11 punten en 2/5 driepunters.

Lions Basketball – Den Helder Suns 70-81

De wedstrijd tussen de Lions en de Suns werd helaas overschaduwd door het uitvallen van Lions-routinier en sterkhouder Tanya Bröring met een ernstige knieblessure. Koploper Den helder oogde roestig na een maand zonder wedstrijden en complete teamtrainingen, maar wist desondanks toch aan de goede kant van de score te blijven. Via een sterk tweede kwart (13-24) leidde Den Helder bij rust met 30-40 en die voorsprong werd niet meer uit handen gegeven. De bezoeksters hielden de Lions op 38,1 procent schot en 22,6 procent (7/31) achter de driepuntslijn.

Marlous Nieuwveen, hoofdcoach van de Lions, was ‘supertrots’ op de vechtlust en de veerkracht van haar team. zeker nadat Bröring uitviel. “In plaats van met de koppies naar beneden te gaan lopen, zijn ze blijven vechten. We kwamen zelfs nog even terug tot vier punten. Diep respect daarvoor. De blessure van Tanya is niet goed. Ze heeft haar kruisband afgescheurd. Verschrikkelijk voor haar en een verschrikkelijke aderlating voor de ploeg.”

Mario Bennes, coach van Den Helder, heeft met zijn ploeg een drukke februari maand voor de boeg. “We hebben twee zware duels tegen mede-koploper Grasshoppers en nummer drie Startportaal Binnenland, plus tussendoor ook nog inhaalwedstrijden en het bekertoernooi van de Nederlandse Basketball Bond.”

Topscorers Lions: Loyce Bettonvil 16 (5/8), 3 op 4 driepunters en 9 rebounds; Tanya Bröring 10 punten, 7 rebounds, 11 assists en 3 steals; Myrthe den Heeten 11 punten en 8 rebounds; Lindsay Pengel 12 punten en 2/2 driepunters.
Topscorers Den Helder: Kourtney Treffers 23 punten (10/14), 13 rebounds en 3 steals; Janis Boonstra 16 punten (6/9), 10 rebounds en 2 steals; Kiki Fleuren 17 punten, 4/10 driepunters, 7 rebounds, 4 assists; Janiek van Veen 14 punten (6/12) en 7 assists.

Lekdetec.nl – Jolly Jumpers 61-53

Bij een overwinning had Jolly Jumpers het verschil met Lekdetec.nl op de ranglijst kunnen verkleinen naar twee punten, maar zover kwam het niet in Bemmel. De thuisploeg leidde na het eerste kwart met 22-17, maar zag Jolly Jumpers via een beter tweede kwart (5-9) het verschil bij rust verkleinen naar één punt: 27-26. Lekdetec.nl sloeg de beslissende slag in het derde kwart (20-11) en loodste die voorsprong vervolgens in veilige haven. Lekdetec.nl-coach Jeroen van Vugt vond dat zijn team delen van de wedstrijd goed speelde, vooral het derde kwart. “Door het constant aanvallen van de close-outs kwamen we veel op de vrije worplijn en creëerden we de juiste schoten van buiten. Maar zodra de vermoeidheid toeslaat, spelen we te statisch en dan loopt onze aanval vast. Verdedigend staan we redelijk sterk, waardoor we een wedstrijd als deze toch binnen kunnen halen, maar onze aanval zal toch echt iets consistenter moeten worden. Desalniettemin een goede zege om het nieuwe jaar mee te starten.”

Topscorers Lekdetec.nl: Lisanne de Jonge 23 punten en 9 rebounds; Yfke Hoek 14 punten en 2 steals. Topscorer Jolly Jumpers: Jade Brughuis 14 punten en 6 rebounds

Gerelateerde artikelen