!
Algemeen netje.jpg
7 juni 2022

Wedstrijdcommissaris en oud-scheidsrechter Michiel Kempers overleden

De Nederlandse basketbalgemeenschap heeft met grote droefenis kennis genomen van het overlijden van Michiel Kempers. Kempers, die als wedstrijdcommissaris nog steeds actief was in de BNXT League, is vrijdag jl. op 68-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een zwaar hartinfarct en nierfalen.

Bij de op 26 juli 1953 geboren Michiel Kempers waren sport in het algemeen en basketball in het bijzonder de rode draad in zijn leven. Als een goede keeper die als gevolg van een knieblessure moest stoppen, vond hij in basketball een nieuwe passie, als scheidsrechter en bestuurslid. Kempers is gestart als scheidsrechter in Rayon Oost en heeft daarna jarenlang gefloten in de landelijke - en rolstoel competities. Hij floot zelfs nog een korte periode in de Nederlandse eredivisie. Als lid van de Bonds Scheidsrechters Commissie, waar hij dertien jaar zitting in had, was Kempers verantwoordelijk voor de planning en aanschrijving van landelijke scheidsrechters. Ook hield hij zich bezig met de opleiding en examinering van scheidsrechters in het oosten van het land en is hij lang actief geweest binnen de Rayon Scheidsrechters Commissie.

Lokaal zette Kempers zich decennia lang in als bestuurslid van de basketbalvereniging De Kikkers uit Borne, waar hij ook nauw betrokken was bij het restaurant van de sporthal aan 't Wooldrik en de bouw van een nieuw sporthal. Ook binnen de vereniging De Kikkers ontfermde Kempers zich over talentvolle scheidsrechters en floot hij zelfs af en toe nog een wedstrijdje mee. Andere hobby's van Kempers waren fotograferen bij basketbalwedstrijden en het organiseren van auto rally's. Als sportliefhebber bezocht hij ook wedstrijden van andere sporten, zoals voetbal, handbal en volleybal, in de regio rond Borne. Ook mocht hij 's nachts graag live een NBA-wedstrijd kijken.

Met Michiel Kempers verliest het Nederlandse basketball een mooi mens en een bevlogen vrijwilliger. De Nederlandse Basketball Bond is hem veel dank verschuldigd voor zijn jarenlange betrokkenheid en inzet.

De crematie heeft in besloten kring plaatsgevonden.

Michiel Kempers.png

Gerelateerde artikelen