!
28 maart 2021

Sportiff Company Grasshoppers brengt Lekdetec.nl tweede nederlaag toe

Sportiff Company Grasshoppers heeft Lekdetec.nl de tweede nederlaag van het seizoen toegebracht. Na het 67-71 verlies zaterdag in eigen huis is de club uit Bemmel nog wel koploper in de Women's Basketball League, maar achtervolgers 4Consult/Binnenland (76-99 winst bij Keijser Capital Martini Sparks) en Dozy BV Den Helder (vrij) staan in verliespunten nu gelijk met Lekdetec.nl. Jolly Jumpers won deze speelronde thuis met 77-52 van BC Utrecht Cangeroes en is zeker van deelname aan de play-offs. Lions Basketball was in Landsmeer met 87-74 te sterk voor Triple Threat.

Lekdetec.nl - Sportiff Company Grasshoppers 67-71

In deze topper tussen de koploper en de regerend landskampioen kreeg geen van beide teams controle over de wedstrijd. Door de verdedigende keuzes van de twee coaches kwam er aanvallend veel nadruk te liggen op één-tegen-één situaties. Uiteindelijk toonde Grasshoppers zich door een sterk vierde kwart (11-21) de beste van de twee, waarbij vooral de zussen Kuijt de thuisploeg pijn deden. Met liefst zeventien aanvallende rebounds buitte de club uit Katwijk bovendien het lengteoverwicht goed uit. "Iets waar we niet verrast door mogen worden, maar wat ons wel overkomt", stelde Lekdetec-coach Vincent van Sliedregt na afloop. "Samen met onze achttien turnovers en lagere schotpercentages hebben we genoeg om kritisch over te zijn de komende trainingsweek."
Zijn collega-coach Axel Gouw van Grasshoppers: "We wisten vooraf dat we zouden spelen tegen een explosief Lekdetec.nl dat voor mooi en goed basketball staat. Ze waren tactisch goed voorbereid en dat maakte er vanaf het begin een interessante wedstrijd van met veel snelheid en een hoge intensiteit. We hebben een leuk duel gezien tussen Ilse en Lisanne de Jonge. Gelukkig trokken wij aan het langste einde. Fijn dat we weer een stap in de goede richting zetten tegen de koploper."

Scores Lekdetec: Lisanne de Jonge 22 punten en 12 rebounds; Yfke Hoek 17 punten en 5 rebounds; Anne van Vlijmen 10 punten, 4 rebounds en 5 assists.
Scores Grasshoppers: Ilse Kuijt 27 punten (9/18), 4 rebounds en 4/7 driepunters; Sonja Kuijt 15 punten (5/9), 4 rebounds, 2 steals en 4/6 driepunters.

Keijser Capital Martini Sparks - 4Consult/Binnenland 76-99

Volgens Binnenland-coach Joost van Rangelrooy was het een kopie van de wedstrijd die de twee teams een week eerder speelden. Hij vond dat zijn ploeg niet goed begon en in de transitie slecht verdedigde. "Gelukkig hebben we de tweede helft orde op zaken gesteld. Aanvallend doen we het over het algemeen goed, maar verdedigend moeten we nog wel wat stappen zetten richting de play-offs. En die komen er al snel aan. Er staan ons nu twee belangrijke weken te wachten en daarna moeten we er staan, met thuisvoordeel in de play-offs als doel."
Robert Tinga, coach van de thuisploeg, zag de Sparks een sterk eerste kwart (29-20) spelen en dat doortrekken tot in het tweede kwart, waarbij zijn ploeg zelfs vijftien punten voorkwam. "Met afstand ons beste stuk van het seizoen. Maar Binnenland deed er stapje bij in de verdediging en speelde veel isolatie voor Eline Kasius, waardoor we nog maar met een 47-45 voorsprong de rust in gingen. Wat natuurlijk een prima prestatie is tegen een kampioenskandidaat. In de tweede helft konden we niet dezelfde energie brengen, maar bleven aanvallend wel goed doorgaan, wat tot een season high van 76 punten leidde. Maar net als een week geleden vijftig punten na rust tegen krijgen, is echt te veel. Toch houden we als staf en team een goed gevoel over aan dit duel en zie je dat we stappen maken. Als we ons blijven ontwikkelen zoals we de afgelopen twee weken hebben gedaan, ben ik ervan overtuigd dat we van de hatelijke nul af komen."

Scores Sparks: Demi Mulder 20 punten (7/14); Daniëlle Pruijs 20 punten (7/14), 7 rebounds en 5 steals.
Scores Binnenland: Eline Kasius 26 punten (10/11) en 8 rebounds; Marlou de Kleijn 19 punten (7/13) en 4/9 driepunters; Jamailah Adams 16 punten (7/10) en 6 rebounds; Beyza Okayben 13 punten (4/7); Jaida Roper 10 punten.

Lions Basketball - Triple Threat 87-74

Triple Threat trad opnieuw aan zonder Naomi Halman, die al een tijdje geblesseerd is, maar ook zonder Janine Guijt, die een lichte hersenschudding over heeft gehouden aan de wedstrijd tegen Jolly Jumpers waarin ze 44 punten scoorde. Dat maakte de klus er op voorhand niet makkelijker op tegen Lions Basketball, een ploeg die met Tanya Bröring, Nadine Boessaart en Charlotte van Kleef over flink wat ervaring beschikt. Op sleeptouw genomen door Katie Bussey, goed voor 35 punten, had Triple Threat bij de rust (39-36) nog alle kans om de tweede zege van het seizoen te pakken, maar die hoop was na het derde kwart (66-53) goeddeels vervlogen. In het slotkwart hield de debutant in de WBL gelijke tred (21-21) met de thuisploeg, maar de zege van de Lions kwam niet meer in gevaar.
Dominique Schemmekes, coach van Triple Threat, zag zijn ploeg weer goed beginnen met een 5-17 run in de eerste vijf minuten. "We speelden veel fastbreaks en daar hadden zij moeite mee. Zonder Naomi en Janine was het aan de jonge meiden, maar die hebben het ontzettend goed gedaan. Ze hebben hard gevochten en dat was precies het stukje dat de laatste weken miste, de felheid, de wil om te winnen. Maar zonder onze ervaren speelsters waren we kwalitatief niet goed genoeg. Ook al hebben we verloren, hier ben ik ontzettend trots op. Iedereen heeft gespeeld en we zijn ontzettend diep gegaan, daar ben ik blij mee."

Scores Lions: Charlotte van Kleef 21 punten (8/11) en 2/2 driepunters; Lindsay Pengel 17 punten (6/8), 4 rebounds en 3 assists; Tanya Bröring 17 punten (7/14); Myrthe den Heeten 15 punten en 2/4 driepunters.
Scores Triple Threat: Katie Bussey 35 punten (13/24), 6 rebounds, 6 assists en 4/12 driepunters; Iris Vennema 18 punten (7/8) en 2/3 driepunters.

Jolly Jumpers - BC Utrecht Cangeroes 77-52

"Een zeer matig optreden!" Meer woorden wenste Ramon Kuipers, coach van BC Utrecht Cangeroes, niet aan de nederlaag in Tubbergen vuil te maken. Jolly Jumpers won beide kwarten voor rust (40-30) en besliste de wedstrijd definitief door het derde kwart met 16-8 te pakken, resulterend in een voorsprong van 18 punten bij het ingaan van het vierde kwart. Ook dat ging met 21-14 naar de thuisploeg, die de bezoeksters op 5 uit 31 (16,1 procent) achter de driepuntslijn hielden en ook het reboundgevecht wonnen (49-39).
"We waren echt een stuk beter dan Cangeroes", constateerde Mart Kieftenbeld, de coach van Jolly Jumpers, dat nu zes punten los is van de ploeg uit Utrecht. "Onze verdediging stond prima en aanvallend creëerden we een hoop kansen. Ik zag veel spelplezier. Het laatste stukje van de wedstrijd hadden we wat gedisciplineerder mogen blijven spelen. Maar al met al een prima resultaat. Over een efficiency van 96 ben ik niet ontevreden. Ik heb de minuten aardig kunnen verdelen, waardoor iedereen zijn bijdrage had."

Scores Jolly Jumpers: Iris Zwart 15 punten en 3/6 driepunters; Pien Nijhuis 12 punten, 4 rebounds, 4 assists en 4 steals; Birte Steggink 11 punten en 5 rebounds; Maréll Glaubitz 10 punten en 2/4 driepunters.
Scores BC Utrecht Cangeroes: Josefien Cornelissen 13 punten (5/10) en 9 rebounds.