!
Basketbal close.jpg

App/wedstrijdformulier

Wedstrijd app / Digitaal wedstrijdformulier

Sportlink

App/wedstrijdformulier

Ben jij een basketballer of basketballiefhebber en wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, activiteiten en evenementen? Of ben je op zoek naar het wedstrijdprogramma of laatste uitslagen en standen van jouw favoriete verenigingen en teams? Met behulp van deze nieuwe officiële Basketball.nl app van Sportlink is dit allemaal mogelijk!

Met de app blijf je eenvoudig op de hoogte van alle updates rondom je eigen team en mis je niks van al je andere favoriete teams en spelers. Doordat de uitslagen door de officials in de app worden vastgelegd, ben je altijd direct op de hoogte van de uitslag. Of je nou speler bent, wel of geen lid bent van een basketbalvereniging, het maakt niet uit. De app is er voor iedereen die van basketball houdt!

Volg je favoriete spelers, teams of verenigingen en bekijk alle standen, uitslagen en programma’s! Ook laat de app leuke statistieken zien die je helpen in de voorbereiding op je wedstrijd. Tel daarbij op dat je je aan- of afwezigheid bij een wedstrijd via de app kan doorgeven, direct de route naar een uitwedstrijd kan zien en je hebt een app die zorgt voor de optimale beleving van je favoriete sport.

MOGELIJKHEDEN VAN DE BASKETBALL.NL APP

De Basketball.nl app heeft vele mogelijkheden voor alle liefhebbers van onze sport.

Let wel op!

De individuele app werkt op zowel IOS- als Android-toestellen. Echter de wedstrijd app van Sportlink voor het vastleggen van de wedstrijden werkt enkel op Android tablets.

De minimale eisen voor deze tablets zijn:

Minimaal Android versie 4.4 (KitKat). De ondersteuning van oude(re) Android versies zal mogelijk de aankomende periode verder verschuiven, dus het is aan te raden altijd een apparaat aan te schaffen met een recente Android versie.

Het scherm moet minimaal 10.1 inch zijn met 1920x 1200 dpi. Indien de tablet een lagere resolutie heeft (minder dan 1920 x 1200) of niet genoeg dots per inch (DPI) kan de tablet minder goed werken.

Mogelijkheden voor spelers en stafleden

 • Je programma inzien
 • De uitslagen van je wedstrijden bekijken
 • Alle teamleden kunnen het wedstrijdformulier invullen en accorderen.
 • Je eigen gegevens bewerken
 • Je eigen privacy niveau instellen.

Mogelijkheden voor wedstrijdsecretarissen mDWF

 • Het programma inzien van de hele vereniging (28 dagen vooruit)
 • Een wedstrijd afgelasten
 • Voor de thuiswedstrijden van jouw vereniging de spelersopgaaf aanpassen (zowel voor jouw vereniging, als voor de gasten)
 • Officials verwijderen en toevoegen

Mogelijkheden voor teammanagers

 • Het programma inzien van jouw team
 • De uitslagen van de wedstrijden bekijken
 • De standen bekijken
 • De aanwezigheid en rijden beheren/instellen/vaststellen van jouw team

Mogelijkheden voor toeschouwers

 • Je favoriete personen, teams en verenigingen instellen
 • Het programma van het team dat je als favoriet hebt ingesteld inzien
 • De standen van de teams die je als favoriet hebt ingesteld inzien
 • De uitslagen van de wedstrijden bekijken
 • Je ontvangt notificaties van je favoriete team van uitslagen, om op de hoogte te blijven van de resultaten!
HET WEDSTRIJDVERSLAG

De Basketball.nl app speelt een belangrijke rol tijdens de wedstrijd. Voor de wedstrijd kunnen teams hun spelers invullen in de app, officials kunnen deze controleren en tijdens de wedstrijd houdt de jurytafel de ontwikkelingen bij in de app.

De spelersopgaaf – Staf- en teamleden
Voor elke wedstrijd dienen beide teams hun spelersopgaaf toe te voegen in de basketball.nl app. Alle teamleden en stafleden kunnen deze invoeren. Onderstaand filmpje legt uit hoe dit werkt.

De legitimatiecontrole

Scheidsrechters dienen voor aanvang van de wedstrijd de spelersopgaaf te controleren. Zij doen dit via de wedstrijdtablet of via hun eigen smartphone. Onderstaand filmpje legt uit hoe dit werkt.

Kijk voor meer informatie in de handleiding voor officials.

Het wedstrijdverslag

Als de scheidsrechters beide spelersopgaven hebben goedgekeurd, kan de wedstrijd beginnen. De jurytafel houdt tijdens de wedstrijd een wedstrijdverslag bij. Onderstaand filmpje legt uit hoe dit werkt.

Kijk voor meer informatie in de handleidingen van Assist Assen en De Snipers.

ZICHTBAARHEID FOTO’S VAN KINDEREN

Sinds 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht. Deze stelt dat kinderen tot 16 jaar niet zelf mogen aangeven of zij met naam en/of foto zichtbaar willen zijn binnen een platform. En dit geldt dus ook voor de persoonlijke instellingen van kinderen onder 16 jaar in de Basketball App. Deze instellingen worden dus standaard op niet zichtbaar gezet. Wanneer uw vereniging problemen heeft met het zichtbaar krijgen van pasfoto’s in de Basketball App van leden die jonger zijn dan 16 jaar, dan kunt u deze door ouders/verzorgers van het betreffende lid laten wijzigen. In deze onderstaande handleiding kunt u lezen hoe dit aan te pakken.

HANDLEIDINGEN BASKETBALL.NL APP

Onderstaande handleidingen kunnen gebruikt worden wanneer gebruikers van de app ergens tegenaan lopen

Registreren en inloggen
Registreren en inloggen
Koppelen aan een gebruiker

Handleidingen basketball.nl app
mDWF voor basketbalverenigingen (complete handleiding)
mDWF voor officials