!
Coachbord X en O.jpg
27 mei 2023

Coachclinic bij Landstede op 28 mei a.s. in samenwerking met ACB-club Real Betis

Landstede Hammers organiseert op zondagavond 28 mei een interessante coachclinic in het Landstede Sportcentrum in Zwolle. Dit keer in samenwerking met de Spaanse ACB-club Coosur Real Betis Baloncesto.

'Activation warm-ups & individual work-outs'

De coaches van Real Betis Academy nemen de deelnemers mee in een leerzame en inspirerende clinic rondom het thema 'activation warm-ups & individual work-outs', volgens de filosofie en concepten van ACB-club uit Sevilla.

Staf Real Betis Academy

Ignacio 'Nacho' Benítez Sánchez is de hoofdcoach van het MU16-team van Real Betis, met acht seizoenen ervaring bij de club. Hij was runner-up in het Spaanse MU14-kampioenschap en behaalde de nationale titel van Spanje in het Minibasket. Daarnaast coördineert coach Nacho de Andalusische regionale selecties. Fysiek trainer Juan Manuel Yañez is de head performance van de academy van Real Betis, Juan is tevens de tweede fysiek trainer van het ACB-team van de club. Hij heeft een achtergrond als bewegingswetenschapper en docent aan de Universiteit Pablo de Olavide en werkt al ruim 7 jaar bij Real Betis.

Juan Ignacio Diéz is de hoofdcoach van het MU13-team en assistent-coach van het MU18-team, dat dit seizoen de Andalusische kampioenstitel heeft behaald en goed presteerde op nationaal niveau. Voordat hij bij Betis kwam, coachte hij in de opleiding bij de Canarias Basketball Academy. Juan Ignacio heeft ook ervaring in het vrouwenbasketbal, waarbij hij verschillende teams heeft gecoacht in het Sevilla Championship en als assistent-coach heeft gewerkt in de 2e Spaanse Divisie.

Aanmelden?

De coachclinic is Engelstalig en kost 25 euro per persoon. Voorafgaand aan de clinic staat er koffie en thee klaar voor de deelnemers. De inloop is vanaf een of 19.30 uur, de start om 20.00 uur en rond de klok van 21.30 uur is de clinic afgelopen.
Alle deelnemers krijgen twee vrijkaarten voor een nader te bepalen wedstrijd van Landstede Hammers in het nieuwe seizoen. Schaf hier je tickets aan voor deze coachclinic.

NBB-licentiepunten

De Nederlandse Basketball Bond waardeert deze coachclinic met vier licentiepunten. Naderhand ontvangen de deelnemers een certificaat vanuit de bond en worden de behaalde licentiepunten verwerkt.

Nog vragen? Neem contact op met Ton Grit via tgrit@landstede.nl.

Gerelateerde artikelen