!
Arik Shivek OLA
6 februari 2023

OLA-coach Arik Shivek geeft gratis coachclinic voorafgaand aan Nederland-Georgië

Door Ronald van Dam

Voorafgaande aan de interland van de Orange Lions tegen Georgië op donderdag 23 februari a.s. is Arik Shivek gastheer van een aansprekende (gratis) clinic voor basketbalcoaches. De hoofdcoach van de Orange Lions Academy neemt de deelnemers mee in zijn visie op de 'Defensive rebound & transition offense'. De clinic is daarmee een vervolg op zijn vorige waarin Shivek juist de 'Offensive rebound & transition defense' behandelde.

Plaats van handeling is Sporthal Olympiakwartier, recht tegenover het Topsportcentrum in Almere. De clinic start om 17.00 uur.

Hoog tempo basketball

Tijdens de clinic deelt de gelouterde internationale baskelbalcoach Shivek zijn kennis over de 'Defensive rebound & transition offense' en koppelt hij dit onderwep aan zijn visie op het spel dat Nederlandse (jeugd)selecties zouden moeten spelen. Namelijk: hoog tempo basketball waarin meer dan zeventig aanvallen per wedstrijd gespeeld worden.

De Israëliër deelt graag zijn kennis met Nederlandse coaches. Hij ziet het opleiden van coaches als een van de belangrijkste bouwstenen om de sport in Nederland naar een hoger niveau te brengen. Shivek is niet alleen hoofdcoach van de Orange Lions Academy aan de mannenkant, maar ook docent voor de FECC FIBA-cursus. De Nederlandse Basketball Bond is er trots op dat Shivek zich actief inzet voor de ontwikkeling van coaches.

Deelnemen en aanmelden

De deuren van Sporthal Olympiakwartier gaan donderdag 23 februari om 16.30 uur open. De deelname is gratis. Uiteraard worden er licentiepunten toegekend. Deelnemers moeten zich vooraf aanmelden via NBB Digitaal inschrijving (Landelijk, bijscholingen, Clinics Orange Lions Academy).

Tot 23 februari!

Gerelateerde artikelen