!
Algemeen_Basketbal door ring.jpg
30 november 2023

Tweede helft competities komt eraan – dit zijn de deadlines

De NBB werkt momenteel hard aan de herindeling van de afdelingscompetities jeugd en in sommige gevallen vrouwen senioren. Voor de landelijke competities komt het laatste speelweekend van 2023 ook steeds dichterbij, en daarmee dus ook de splitsing van de landelijke jeugderedivisies. Deze belangrijke data moet jij als vereniging sowieso kennen.

Maandag 4 december

Wedstrijdsecretarissen hebben tot 12.00 uur de tijd om wensen ten aanzien van de conceptindeling per e-mail bij de betreffende afdeling in te leveren. De afdeling Competitiezaken bekijkt deze en vier aanpassingen door waar mogelijk (en noodzakelijk). Wijzigingen kunnen alleen worden doorgevoerd wanneer deze geen afbreuk doen aan de op te zetten competitie.

Vrijdag 8 december

In de loop van de middag wordt de definitieve poule-indeling bekend gemaakt.

Vrijdag 15 december
Het concept wedstrijdprogramma voor de tweede helft van het seizoen wordt in Sportlink beschikbaar gesteld. Vanaf dat moment kan de wedstrijdsecretarissen van de vereniging beginnen met het aanpassen van het thuisprogramma. De handleiding hiervoor staat op de site van Sportlink. Klik hier voor de handleiding. Let op: het wijzigen van wedstrijden binnen het bewuste weekend doe je via ‘accommodatiebezetting’. Wijzigen buiten het bewuste weekend gaat via een wedstrijd wijzigingsverzoek.

Vrijdag 22 december

De wedstrijdsecretaris dient vóór 14.00 uur alle data en tijden van de afdelingswedstrijden in Sportlink te hebben verwerkt.

Om 17.00 uur consolideert het bondsbureau de door de vereniging ingeplande wedstrijden. Vanaf dit moment staat het wedstrijdprogramma vast.

Mocht het nodig zijn voor verenigingen om wedstrijden voor landelijke jeugd en senioren, en afdeling mannen senioren, binnen bepaalde weekenden aan te passen om het volledige thuisprogramma kloppend te maken, dan kan en mag dit zonder akkoord van de uitvereniging. Ook deze wedstrijden worden in Sportlink open gezet, en ook hier ligt de deadline op op 14.00 uur.

Gerelateerde artikelen