!
2020_WBL_Binnenland_Loon Lions_15022020.jpg
16 februari 2020

4Consult/Binnenland vergroot voorsprong op Loon Lions

Door Ronald van Dam

4Consult/Binnenland heeft het verschil op de ranglijst met Loon Lions vergroot. In een rechtstreekse confrontatie tussen de nummer twee en drie in de Women's Basketball League trok de ploeg uit Barendrecht zaterdagavond met 86-80 aan het langste einde. Binnenland heeft nu zes punten meer dan de Lions.

De achterstand van Binnenland op Sportiff Company Grasshoppers blijft twee punten met een duel meer gespeeld dan koploper uit Katwijk. Binnenland, waar Jamailah Adams en Roos Koopmans na blessureleed terugkeerden, zet met de zege op de Lions een belangrijke stap naar thuisvoordeel tijdens de play-offs. Deelname aan die play-offs is inmiddels al zeker. Zelfs als Binnenland nu alle resterende wedstrijden nog verliest, eindigt de ploeg op onderling resultaat minimaal op de vierde plaats. 

Ook Grasshoppers weet al dat het zeker is van de play-offs. De Katwijkse basketbalsters maakten zaterdagavond korte metten met Jolly Jumpers dat met een 87-47 nederlaag terug werd gestuurd naar Tubbergen. Ilse Kuijt werd met 18 punten topscorer bij de thuisploeg. De landskampioen is na een moeizame start in de competitie nu al veertien duels op rij ongeslagen.

Achter Grasshoppers en Binnenland is een felle strijd gaande in de strijd om de resterende twee play-offtickets. Lekdetec.nl, een van de vier kandidaten, slaagde er eindelijk weer eens in te winnen na drie nederlagen op rij en deed dat zaterdagavond ten koste van Keyser Capital Martini Sparks. In Haren wonnen de bezoeksters met 72-78 en namen de zwaar bevochten punten mee naar Bemmel.

De zege is zeer welkom voor Lekdetec.nl dat twee punten minder (plus een wedstrijd meer) heeft dan nummer vier Dozy BV Den Helder. De Noord-Hollandse formatie had thuis geen problemen met BC Utrecht Cangeroes. De ploeg van Mario Bennes gaf de nieuwkomer in de WBL zondagmiddag geen enkele kans en won met overtuigende cijfers: 82-39.

Den Helder komt komende dinsdag (18 februari) alweer in actie. Dan treedt het om 20.30 uur voor eigen publiek aan tegen koploper Grasshoppers.

Gerelateerde artikelen