!
SonjaKuijt-Grasshoppers-April2024
17 april 2024

Round Up Poulefase WBL Elite A: Triple ThreaT verrast Grasshoppers

Wat een enorme verrassing in de laatste speelronde(s) in de Womens Basketball League! Triple ThreaT verslaat Grasshoppers en claimt zo de vierde plaats in Poule A. Dat, en Jolly Jumpers wint een solide pot van Startportaal Binnenland.

Triple ThreaT – Sportiff Grasshoppers: 62-59

Boxscore

Het Haarlemse Triple ThreaT doet goede zaken door aan het eind van de poulefase titelfavoriet Sportiff Grasshoppers te verslaan. De winst tilt TTT namelijk naar de vierde plaats: de ploeg mag nu thuisspelen in zijn eerste ronde van de play offs tegen Startportaal Binnenland.

Triple ThreaT was simpelweg scherper en sterker. De thuisploeg bouwde in het eerste kwart een voorsprong op die de buffer zou blijken die het team nodig had. Na een 25-17 eerste kwart klauwde Grasshopper zich terug en kwam met 55-56 voor. Triple Threat bleef echter koel en besliste de wedstrijd met wat solide vrije worpen.

“We waren slecht”, zou Grasshoppers-coach Axel Gouw na de wedstrijd zeggen. “Weinig motivatie tegen een tegenstander die dat wél heeft. Zij hebben ons fair en square verslagen.” Wél positief voor Sportiff: Sonja Kuijt (foto) keerde na lange tijd terug van een blessure.

Triple ThreaT kreeg contributies van veel kanten. Negen speelsters hadden vier of méér punten, geleid door Nikki Kleyhorst. Zij was opvallend genoeg de enige met 10-plus, ze scoorde namelijk 11 punten. Bij Grasshoppers werd Karin Kuijt topscorer met 16. Alissa van der Plas was met 11 punten de enige andere speelster in double figures.

Jolly Jumpers – Startportaal Binnenland: 74-67

Boxscore

Met een kern van de wedstrijd die gelijk opging (twee gelijke kwarten in de tweede en derde periode), maken het begin en eind het verschil in deze wedstrijd. Jolly Jumpers pakte in het eerste kwart een voorsprong en wachtte tot het laatste die enigszins uit te breiden, in wat 40 minuten lang een close game bleef.

“Een prima wedstrijd van onze kant”, aldus Martijn Bos van Jolly Jumpers. “We hadden een goede trainingsweek achter de rug en dit is de beloning daarvan. We startten goed en bleven denk ik de bovenliggende partij.” Er waren ook verbeteringen die JJ richting de play offs beter kan doen, zegt hij. “We stonden positioneel niet altijd goed en konden daarom niet doordrukken en de voorsprong uitbreiden. Maar het is mooi om te zien hoe we de wedstrijd toch afrondden.”

Marrell Glaubitz scoorde 20 punten voor JJ, Noëlle Droste en Jade Brughuis allebei 12. Brughuis pakte ook nog eens 6 steals. Bij Startportaal had Marlou de Klein 17 punten, gevolgd door Florianne Boekenstijn (14 pts) en Eline Kasius (13 pts).

Triple Threat – Jolly Jumpers

De laatste wedstrijd van het reguliere seizoen vond op dinsdag 16 april plaats in Haarlem, waar TTT en Jolly Jumpers hun tweede wedstrijd in vier dagen speelden. Het was oefenen voor de play offs, méér niet, aangezien beide ploegen vast stonden in de eindstand.

Triple ThreaT hield zijn vorm stevig vast, aangezien de ploeg overtuigend won. Het zal een opsteker zijn voor het team van coach Laki Lakner, dat de afgelopen weken thuisvoordeel afdwong in de eerste ronde van de play offs en bovendien (zie eerste verslagje) van titelfavoriet Sportiff Grasshoppers won.

Quinta van Schijndel was, zoals wel vaker, de grootste scorer aan Haarlemse zijde. Zij scoorde 19 punten , Keona Douwstra 12. Bij Jolly Jumpers konden de usual suspects hun totalen niet echt halen. Jasmijn de Ceuninck van Capelle eindigde bijvoorbeeld met 4 punten, Marell Glaubitz had er 12. Kim Jaasma (12 pts) en topscorer Birte Stegging (14 pts) scoorden aardig, maar konden dus niet voorkomen dat TTT overtuigend won.