!
QuintenPost-DraftCombine-Mei2024
8 mei 2024

Drie Nederlanders uitgenodigd voor belangrijke pre-draft workouts

Veel van de Nederlandse jongens in Amerika hebben hele mooie seizoenen in College Basketball achter de rug – en de NBA heeft ze in de smiezen. Quinten Post (foto, via Boston College) is van 12 tot en met 19 mei uitgenodigd voor de NBA Draft Combine, terwijl Jesse Edwards en Tristan Enaruna naar het NBA G League Elite Camp mogen.

Bij die laatste kunnen Jesse en Tristan alsnog een invite scoren voor de Draft Combine, de belangrijkste van deze audities.

78 Atleten

Quinten is één van 78 spelers die is uitgenodigd bij de NBA Draft Combine. NBA teams geven aan het eind van het seizoen een lijst op van spelers die zij van dichtbij willen bekijken. De mannen met de meeste stemmen moeten als deel van de CBA op komen draven voor de combine, waar dus scouts, coaches en GM’s aanwezig zijn van alle teams in de league.

Jesse en Tristan zijn vooralsnog niet bij die Draft Combine aanwezig – maar kunnen daar nog steeds worden uitgenodigd. Daarvoor moeten ze uitblinken bij het G League Elite Camp op 11 en 12 mei. Er zijn daar 45 spelers aanwezig. Vorig jaar kwamen er 8 daarvan in de Draft Combine terecht. En meedoen aan dit prestigieuze camp is wel degelijk een grote kans: gasten als Caleb Martin, Jose Alverado, Max Strus en Terance Mann namen eerder al aan dit camp deel.

Portsmouth Invitational

Het zal niet de eerste keer zijn dat de ogen van scouts op deze ballers gericht zijn. Een tijdje terug namen Jesse en Tristan al deel aan het Portsmouth Invitational, ze goede wedstrijden speelden en Tristan zelfs tot MVP werd verkozen. Jesse en Quinten troffen elkaar bovendien al in de 2024 NABC Reese’s Division I All Star Game, óók een prestigieuze wedstrijd waar veel scouts aanwezig waren.

In een eerdere versie van dit artikel stond dat Quinten óók deelnam aan het Portsmouth Invitational. Dat was niet zo - Nederlander Malevy Leons stond daar wél.

Gerelateerde artikelen