!
1-1 Rolstoelbasketbalvrouwen
2 april 2024

Doe mee met de Paralympische Talentdag op zondag 21 april

Op zondag 21 april komen op Papendal mensen bij elkaar om hun talenten te ontdekken in de Paralympische Topsport. Heb jij een lichamelijke beperking en wil je weten of rolstoelbasketbal (of een andere sport) iets voor jou is? Meld je dan nu aan via Paralympisch.nl!

Het is de veertiende editie van de Paralympische Talentdag, een dag waarop sportteams en talenten elkaar leren kennen. Onder andere Bo Kramer, Xena Wimmenhoeve en Julia van der Sprong, drie vrouwen van ons Nationale Team, zijn tijdens de talentdagen ontdekt.

Deelnemers worden ’s ochtends welkom geheten op Papendal en krijgen dan succesverhalen binnen de Paralympische sport te horen. Daarna worden hun fysieke vaardigheden getest, en beoefenen deelnemers (na de lunch) verschillende sporten. Iedere deelnemer gaat er drie doen. Daarna volgt een gesprek waarin kandidaten advies krijgen: denken experts of doorstroom en groei naar een topsportprogramma wel of niet voor de deelnemer mogelijk is?

Irene Sloof, Talentcoach TeamNL rolstoelbasketbal en assistent-bondscoach van het Vrouwenteam, speelster Xena Wimmenhoeve en Fabian Jansen van het TeamNL opleidingsprogramma, leiden de dag. Sporters met potentie krijgen ná de talentendag een uitnodiging om nog eens terug te komen een vervolgtraject te verkennen. Sporters die niet in aanmerking komen voor een doorstroom worden richting sportclubs begeleid.

Wil jij weten hoe een dag eruit ziet voor een professioneel Paralympisch atleet? Bo Kramer neemt vandaag (dinsdag 2 april) de Instagram van TeamNL over. Volg haar dag hier.

Gerelateerde artikelen