!
Jesse-Toernooi-april2024
19 april 2024

Livestream: Nederlanders in actie tijdens Portsmouth Invitational Tournament

Wil jij weten hoe het met de Nederlandse jongens gaat die in Amerika spelen? Dan heb je geluk. Drie van hen spelen momenteel tijdens het ‘Portsmouth Invitational Tournament’. Voor de ogen van NBA scouts laten Jesse Edwards, Malevy Leons en Tristan Enaruna zien wat ze waard zijn.

Kijk hier gratis de wedstrijden, live en ‘on demand’

De eerste games zijn al gespeeld en de mannen komen opdagen. Jesse en Malevy spelen voor ‘Portsmouth Partnership’, waar ze in hun eerste game met name onder het bord aan het huishouden waren. Malevy was de enige speler op het veld met een double double: 10 punten, 10 rebounds. Jesse scoorde zelfs 15 punten, greep 9 rebounds en blockte 4 schoten.

“Jesse laat alles zien waar NBA scouts om vroegen”, zegt David Edwards, Jesse’s vader. Hij wees basketball.nl op het toernooi. “Hij heeft interviews met teams als de Bulls, Bucks en Spurs. Die zeggen allemaal dat hij goed op weg is.” David ziet ook Malevy en Tristan sterk spelen: “De jongens laten allemaal zien hoe goed Nederlands basketball is!”

Tristan Enaruna MVP

Tristan Enaruna speelt op het toernooi met team ‘Jani-King’. Tijdens de eerste wedstrijd liet Tristan zien waarom hij afgelopen seizoen met een hele knappe 20 punten per wedstrijd flirtte. De forward van Cleveland State won zijn eerste wedstrijd met 85-79, scoorde 25 punten en werd door de organisatie tot MVP van de wedstrijd gekroond.

Programma

Zaterdag 20 april (nacht van vrijdag op zaterdag)
1.00 uur: Mike Duman Auto Sales – Jani King
3.00 uur: Roger Brown’s – Portsmouth Partnership
23.00 uur: Verliezers van die twee wedstrijden

Zondag 21 april (nacht van zaterdag op zondag)
1.00 uur: Winnaars van die twee wedstrijden

Gerelateerde artikelen