!
2019_3x3NL_logo.jpg
12 september 2019

Druk weekeinde in aantocht voor Nederlandse 3x3 teams

Door Ronald van Dam

De Nederlandse 3x3 basketbalteams vliegen dit weekeinde weer uit over de wereld. De Orange Lions bij de vrouwen doen 14 en 15 september mee aan de FIBA 3x3 Women's Series in het Italiaanse Udine. Bij de mannen komt Team Den Haag 13 en 14 september in actie bij de Sukhbataar Challenger in Mongolië. De Orange Lions doen komend weekeinde ook mee met twee teams aan de FIBA U23 Nations League Finale tijdens de World Urban Games in het Hongaarse Budapest.

FIBA 3x3 Women's Series
Jill Bettonvil, Loyce Bettonvil, Fleur Kuijt en Sonja Kuijt sneuvelden afgelopen weekeinde in de kwartfinale van de FIBA 3x3 Women's Series in het Canadese Montreal. Komend weekeinde (14 en 15 seprember) gaan ze proberen verder te komen bij de Women's Series in het Italiaanse Udine. Klik hier om de verrichtingen van de Orange Lions in Udine te volgen.

Sukhbataar Challenger
Bij de mannen is Team Den Haag naar Mongolië afgereisd om mee te doen aan de Sukhbataar Challenger. De formatie van Team Den Haag bestaat uit Bas Rozendaal, Lenno Witteveen, Kasper Averink en Julian Jaring. Hun verrichten op 13 en 14 september volg je hier.

Nations League Finale
Komend weekeinde (13 en 14 septemer) staat tijdens de World Urban Games in het Hongaarse Budapest ook de Nations League Finale op het programma met deelname van de Orang Lions. De selectie van de Mannen U23 bestaat uit Jan Driessen, Mack Bruining en Keime Helfrich (Raidell de Pree moest afhaken met een blessure), met Jard Schuit als bondscoach. De Vrouwen U23 worden gevormd door Charlotte van Kleef, Esther Fokke, Myrthe den Heeten en Marieke van Schie. Jeanine Tjin-a-Sioe gaat mee als bondscoach. De Nations League Finale is hier te volgen.

Gerelateerde artikelen