!
23 EK VU16 NED DEN Van Dijk pass
14 augustus 2023

Forse nederlaag Orange Lions VU16 tegen IJsland bij EK in Montenegro

De Orange Lions Vrouwen U16 zijn bij het Europees Kampioenschap in de B-divisie in hun derde groepswedstrijd opnieuw tegen een forse nederlaag aangelopen. Nederland ging maandagmiddag met 37-63 onderuit tegen IJsland. Door dit verlies is een plek bij de laatste acht uit het zicht geraakt.

Kwartstanden: 6-18; 10-14; 11-11; 10-20

Gameflow

Met een 10-0 run maakte IJsland bij 4-8 het eerste gat (4-18), om vervolgens in het tweede kwart door te stomen naar een 9-32 voorsprong. Daar knabbelde Nederland tot de rust zeven punten van af (16-32), waarna de Lions in het derde kwart (11-11) gelijke tred met de opponent hielden. Maar in het vierde kwart liep de achterstand weer verder op.

Topscorers

Nederland: Mia-Elle Lieverst 12 punten en 9 rebounds.
IJsland: Johanna Agustsdottir 13 punten (5/8) en 3/6 driepunters; Kolbrun Armansdottir 11 punten en 10 rebounds.

Stats don't lie

Met 16 op 61 (26,2 procent) en slechts 1 op 13 (7,7 procent) kon Nederland aanvallend geen potten breken tegen IJsland. Van de 15 vrije worpen gingen er ook maar 4 in. Daarbij kwamen ook nog 32 turnovers die tot 22 IJslandse punten leidden.

'Het is leren, huilen, opstaan en groeien'

Stomp: "De meiden waren en metaal klaar voor, maar je hebt ook je skills en fundamentals nodig. Het was duwen tegen een bal van vijftig kilo tegen, tegen een berg. Soms gingen we een heel klein stukje vooruit en dan gleden we weer terug. De tweede helft hebben we wel karakter getoond. We moeten eerlijk zijn: dit is ons niveau, dat geldt voor het team en de staf. Het is leren, huilen, opstaan en groeien."