!
MBCA-Cupwinst-mrt24
23 maart 2024

Sterk derde kwart bezorgt MBCA VU16 winst in cupfinale

De Vrouwen U16 van MBCA Amstelveen hebben de beker gewonnen. Het team gebruikte een enorm sterk derde kwart om de aanval van BS Leiden droog te leggen en zo relatief eenvoudig de cup te winnen: 68-58.

Aanvankelijk was de wedstrijd close. Leiden had moeite met de pressie van MBCA, maar áls Leiden erdoor kwam wisten verschillende speelsters te scoren. Eind tweede kwart hadden al negen speelsters gescoord voor Leiden. Bij Amstelveen waren dat er minder, maar de individuele klasse van met name Hannah Mannaerts, Ranya Hnassy en Adriana Reijnen zorgden er toch voor dat MBCA leidde bij rust.

Het derde kwart besliste de wedstrijd. Leiden kwam, door MBCA’s verdediging, amper aan goede aanvallen toe. De pressie leverde Amstelveen juist gemakkelijke scores op, en dus was het 58-41 na Q3 en was de wedstrijd gespeeld.

Adriana Reijnen eindigde de wedstrijd bij MBCA als topscorer met 15 punten. Hannah Mannaerts (14 pts) en Ranya Hnassy (13 pts) volgden haar op de voet. Bij Leiden werd Nuna Neumann topscorer. Zij gooide er ook 15 in.

Coach Sergio Blom van MBCA A’Veen: “In onze competitie kan iedereen van elkaar winnen. Dit was zo’n middag waarop alles voor ons bij elkaar kwam. Daar ben ik heel trots op.” Zijn ploeg zette druk en blééf werken, zegt hij. “Dit zijn doorzetters. Deze meiden geven nooit op, blijven áltijd gaan en hebben hier enorm hard voor gewerkt. Super mooi.”