!
21 februari 2021

Hammers winnen testmatch van Sailors

Door Ties Rozema

ZWOLLE - Landstede Hammers en Almere Sailors grepen het interlandweekend aan om in een oefenduel de krachten te meten. In het Zwolse Theater van de Sport waren de Hammers daarin met 79-52 te sterk voor de Sailors.

De thuisploeg speelt vandaag zonder Jozo Rados, die opgeroepen is voor het nationale team van Oostenrijk. In zijn plaats start Kevin Bleeker, voor wie dit een uitgelezen mogelijkheid is om weer spelritme op te doen na lang blessureleed. Bij de Zwollenaren blijft overigens ook Devon van Oostrum aan de kant, terwijl bij Almere Sailors Papito Hersisia en Dante Lombardi niet in actie komen.

De start van de wedstrijd is voor de bezoekers, die met overtuiging de ring aanvallen. Deze ijver vertaalt zich in een 8-14 voorsprong: reden voor een time out van Herman van den Belt. Ondanks de onderbreking krijgen de Hammers in het eerste kwart nog geen vat op Almere Sailors, dat dankzij scores van onder meer Joey Liem en Job Kayhan met een kleine 21-23 voorsprong het tweede kwart ingaat.

Met twee rake driepunters zorgt Yoeri Hoexum namens de Sailors aanvankelijk voor lucht, maar gedurende de tweede periode komt Landstede, zij het moeizaam, toch langszij. Het spel van de terugkerende Bleeker is daarbij bemoedigend. De center duikt achter een bal aan en komt scorend door met een drietje en een dunk. Stand bij rust: 42-35.

Na de rust consolideert de thuisploeg de voorsprong in een wedstrijd waarin veel speeltijd is weggelegd voor spelers die in het reguliere seizoen minder aan bod komen. Het spel oogt aan beide kanten rommelig, hoewel de organisatie van de Hammers duidelijker aanwezig is. De Zwollenaren spelen niet flitsend, maar weten wel de open man te vinden. Dit laatste blijkt voor Almere nog een hele klus, met veel contested shots tot gevolg.

Met de jonge garde aan het roer vergroot Landstede Hammers in het vierde kwart de voorsprong, tot uiteindelijk een 79-52 eindstand op het scorebord prijkt.

Topscorers aan de kant van Landstede Hammers zijn Jhonathan Dunn (15), Kevin Bleeker (14) en Mike Schilder (13). Bij Almere Sailors komen Mike Osepa en Yoeri Hoexum elk tot 10 punten.