!
3x3 Olympisch Stadion NextGen Games.jpg
22 mei 2024

24-26 mei: Basketbalweekend in het Olympisch Stadion

Vrijdag 24 tot en met zondag 26 mei is het Olympisch Stadion in Amsterdam het toneel voor meerdere 3x3 basketbalevenementen. Alle events zijn onderdeel van de ‘NextGen Games’ van de gemeente Amsterdam, met de 3x3NL Tour als main event.

De 3x3NL Tour 2024 heeft in Amsterdam de eerste outdoor stop van dit jaar. Dat is meteen op een bijzondere plek, namelijk in het Olympisch Stadion in de stad. Op de atletiekring staan vijf velden naast elkaar, wat een fantastisch plaatje creëert. Zaterdag en zondagmiddag strijden teams er om deze tourstop en een ticket naar het NK, de 3x3NL Tour Finals, op hun naam te schrijven.

Op zaterdag speelt de jeugd: wie weet lopen daar de jongens en meiden rond die bij de Olympische Spelen van 2032 hoge ogen gaan gooien. Op zondag spelen de Senioren: ook Team Utrecht, met een paar van de beste spelers van het land, zal daar meedoen om de prijzen bij de Mannen ELITE. Toegang voor toeschouwers is gratis. Inschrijven is voor teams niet meer mogelijk: er doen maar liefst 70 ploegen mee!

Rest van het programma

Op vrijdag 24 mei maken ruim 200 Amsterdamse basisschoolkinderen via clinics kennis met verschillende sporten. Ze gaan ook een uur basketballen en leren de 3x3 regels. Noortje Driessen, één van de beste speelster van Nederland, is als ‘special guest’ aanwezig.

Op zaterdag 25 mei vinden de finales van de Jr.NBA 3x3 League Amsterdam plaats: dit is een ‘all girls’ league met teams die bestaan uit speelsters van 9 tot 12 jaar oud die voor het eerst competitief spelen. De play-offs beginnen om 9.00 uur – de finale is om 11.00 uur gepland en ook hier zijn bijzondere speelsters te gast: Janis Boonstra, Zoë Slagter en Bryan Alberts komen de meiden inspireren met hun basketbalverhaal.

Tot slot staat op zondag 26 mei de eerste meiden basketbalclinic van dit jaar gepland. 50 Jonge speelsters uit Amsterdam en omgeving nemen tussen 09:30 en 11:00 deel aan een clinic 3X3 basketball onder leiding van Molly McDowell, hoofdcoach bij de Orange Lions Academy, en 3x3 international Kiki Fleuren.

(Beeld: een eerdere editie van de 3x3NL Tour tijdens de NextGen Games vond voor het Olympisch Stadion plaats - voor de 2024 editie zijn basketballers in het stadion te gast)

Gerelateerde artikelen