!
17022021 Lions vs BC Utrecht Cangeroes.jpg
18 februari 2021

Midweekse zeges voor Grasshoppers en Lions Basketball

Door Ronald van Dam

Sportiff Company Grasshoppers en Lions Basketball hebben aan de (beperkte) midweekse speelronde een overwinning overgehouden. Grasshoppers was woensdagavond thuis met 88-79 te sterk voor Triple Threat, terwijl de Lions in Landsmeer met moeite BC Utrecht Cangeroes de baas bleef. Het werd 85-79. Komende weekeinde zijn er weer vier duels in de Women's Basketball League.

Lions Basketball - BC Utrecht Cangeroes 85-79

Lions Basketball verloor in het begin van de wedstrijd Kim Hartman met een naar het zich laat aanzien ernstige knieblessure. De thuisclub was daar begrijpelijkerwijs zo door van slag dat een voorsprong van twintig punten langzaam maar zeker als sneeuw voor de zon verdween. De press van BC Utrecht Cangeroes na rust bracht Lions nog verder van z'n stuk, waardoor de bezoeksters in het vierde kwart tot op een paar punten naderden. Net op tijd raapte de ploeg van Marlous Nieuwveen zichzelf weer bij elkaar en toen het verschil eenmaal weer zes punten was, kwam de zege niet meer in gevaar.
BC Utrecht Cangeroes-coach Ramon Kuipers vond het van zijn ploeg een matige wedstrijd. "We waren lang zoekende en liepen eigenlijk voortdurend achter de feiten aan. Leuk dat we het in de slotminuten nog spannend kunnen maken, maar ik ben verre van tevreden met dit optreden. Het is zaak om de leermomenten eruit te halen en snel weer door te pakken naar de wedstrijd van zaterdag."
Marlous Nieuwveen: "We begonnen de wedstrijd goed, maar na de blessure van Kim kwam er een mindere periode. We hebben hard gevochten en de punten toch in Landsmeer gehouden."

Scores Lions: Tanya Bröring 23 punten en 4 assists; Myrthe den Heeten 14 punten en 3/6 driepunters; Charlotte van Kleef 14 punten; Nadine Boesaart 12 punten en 6 rebounds.
Scores Utrecht: Roos Hof 12 punten; Renee Hoveling 12 punten ; Henny van Schaik 10 punten.

Sportiff Company Grashoppers - Triple Threat 88-79

Grasshoppers kreeg in Katwijk met - in de woorden van Grasshoppers-coach Axel Gouw - 'een fenomenale' Naomi Halman' te maken. "Toch hebben we het weer als team gedaan en opnieuw een stapje vooruit gemaakt", constateerde de winnende coach na afloop.
Halman, dit seizoen weer terug op de Nederlandse velden, leverde inderdaad een indrukwekkende prestatie. Met 30 punten (14 op 19), 18 rebounds en 7 assists, was ze in de bucket een plaag voor Grasshoppers, dat pas laat de wedstrijd kon beslissen. Na de rust (40-40) werd het via 66-61 een het einde van het derde kwart uiteindelijk 88-79 in een lekker aanvallende wedstrijd.
Triple Threat-coach Dominique Schemmekes vond dat zijn ploeg 25 minuten lang goed basketball had gespeeld. "We verliezen van de driepunter van Grasshoppers. Ze knalden er 11 raak op 27 pogingen, wij 0 op 11. Dat deed ons pijn, want inside konden ze Naomi niet stoppen. Maar je speelt tegen een topploeg die elke fout meteen afstraft, zoals in de slotfase gebeurde. Je mist zelf, laat even het koppie hangen en zij knallen er meteen een drietje in. Het was een leuke wedstrijd, jammer alleen dat je aan het kortste eind trekt."

Scores Grasshoppers: Noor Driessen 21 punten (8/16) en 8 assists; Sonja Kuijt 21 punten en 5/8 driepunters; Deborah Vos 15 punten.
Scores Triple Threat: Naomi Halman 30 punten (14/19), 18 rebounds en 7 assists; Janine Guijt 15 punten; Iris Vennema 12 punten en 6 rebounds.

Foto: Jasmijn de Wit

Gerelateerde artikelen