!
RobThomas-Speld-mrt24
28 maart 2024

Koninklijke onderscheiding voor bestuurder Rob Thomas

Toen Basketbalvereniging Aalsmeer op 9 maart haar 60-jarig bestaan vierde, werd dat voor één van de aanwezigen een extra bijzondere avond. Rob Thomas, een icoon binnen de vereniging en de basketbalgemeenschap in het algemeen, kreeg een koninklijke onderscheiding.

Thomas leidde de vereniging ruim twee decennia als voorzitter. Daarom werd hij geëerd voor zijn onschatbare bijdrage aan de groei en bloei van Basketbalvereniging Aalsmeer. De koninklijke onderscheiding werd toegekend op aanbeveling van verschillende leden binnen de club, evenals zijn voormalige vereniging Anoeta en het Rayon Noord-Holland. Ook dáár was hij in het verleden namelijk actief.

Thomas’ basketbalcarrière startte als speler bij BV Slotermeer. Hij is mede-oprichter van Anoeta, maar zijn betrokkenheid reikte door de jaren heen veel verder dan de bestuurstafel: hij stond en staat altijd klaar om een helpende hand te bieden aan wie dan ook binnen de vereniging.

In 2023 droeg Rob Thomas het voorzitterschap over aan een nieuwe generatie, maar hij bleef actief betrokken bij Basketbalvereniging Aalsmeer, waarbij hij zijn kennis en ervaring deelde met het nieuwe bestuur. Zijn inzet en toewijding aan de vereniging en de bredere samenleving werden nu dus bekroond met de benoeming tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Ook de vereniging eerde Thomas’ die avond: naast de Koninklijke onderscheiding kreeg hij namelijk een verenigingsspeld toegekend (zie foto),

Gerelateerde artikelen