!
OrangeLions-Griekenland-promo-nov23
27 november 2023

Ticketverkoop Nederland – Griekenland (mannen) gestart

Het Nationale Mannen basketbalteam speelt op maandag 26 februari een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Griekenland. De basketballers zullen voor het eerst een officiële interland in  Sportcampus Zuiderpark in Den Haag spelen – en jij kunt daar als fan bij zijn. De ticketverkoop is vanaf nu officieel gestart.

Koop hier je tickets

De kwalificatiewedstrijd is de tweede in vier dagen voor Nederland. Op vrijdag 23 februari spelen de Orange Lions al tegen Groot-Brittannië. Een eerste wedstrijd met Tsjechië, het derde land in de poule, volgt in november 2024.

De eerste drie landen per groep plaatsen zich voor het Europees Kampioenschap in 2025. Voor Nederland is dat een steile berg: Griekenland (14e op de wereldranglijst) en Tsjechië (19e) zijn op papier sterker dan Oranje. Wil Nederland zich plaatsen, dan moet het Groot-Brittannië (53e) sowieso verslaan en misschien stunten tegen één van de twee favorieten. Nederland staat 52e op de FIBA-lijst.

Een ander team

Nederland zal in Den Haag met een ander team aantreden dan afgelopen zomer, toen de ploeg een pre-kwalificatietoernooi speelde voor de Olympische Spelen. Reden is dat sommige spelers die er toen waren in februari met hun college competitie in Amerika bezig zullen zijn.

Strenge eisen

Maarten Hoffer, directeur Nederlandse Basketball Bond: “We zien dat onze Orange Lions steeds meer fans hebben. In navolging van de uitverkochte wedstrijden van de afgelopen 1,5 jaar werd afgelopen zomer zelfs een training van de mannen massaal bezocht. En in november was Sporthallen Zuid in Amsterdam al ver voor de vrouweninterland tegen Oostenrijk uitverkocht.” De keuze voor Den Haag licht hij als volgt toe: “FIBA, de internationale bond, stelt strenge eisen aan de accommodaties waar wedstrijden gespeeld mogen worden. Den Haag is één van de weinige steden die deze in kan willigen en overtreffen. We zien in de Sportcampus een locatie waar we duizenden fans een onvergetelijke beleving kunnen geven – en dan is Griekenland een geweldige affiche.”

Hilbert Bredemeijer, Wethouder Sport in Den Haag: “Basketbal wordt dagelijks door honderden Hagenaars beoefend in Haagse sportzalen en op vele pleinen in de stad. Vrienden onder elkaar, buurtsportcoaches die basketbal workshops aanbieden en natuurlijk in verenigingsverband. Geweldig dat de NBB Den Haag kiest voor een interlandwedstrijd. De Sportcampus Zuiderpark is een uitstekende sportvenue en er zijn in Den Haag talloze enthousiaste sportliefhebbers die het basketbal een warm hart toedragen. Den Haag is dé Topsportstad aan Zee en basketbal hoort ook thuis in onze stad. Namens Den Haag heet ik het Nationale Basketball team van harte welkom in Den Haag en wens ik ze succes tijdens de wedstrijden."

Nederland – Griekenland
Maandag 26 februari 2024, 19.30 uur
Sportcampus Zuiderpark, Den Haag

Tickets

Gerelateerde artikelen