!
3x3Vrouwen-OKT2-Mei2024
3 mei 2024

Liveblog: Volg hier het tweede OKT van de 3x3 Vrouwen

Het Nationale Vrouwenteam 3x3 Basketball speelt dit weekend zijn tweede Olympische Kwalificatie Toernooi (OKT). In deze liveblog lees je de wedstrijdverslagen, ander nieuws en reacties vanuit Japan.

Dag 2

Livestream:

3x3Vrouwen-OKT2-Game2

12.15 uur: Einde oefening voor de Nederlandse vrouwen... Australië wint met 21-16 van Canada en door de onderlinge resultaten gaan die twee landen naar de halve finale. Voor coach Maksim Kovacevic en zijn team is het 'terug naar de tekentafel', waarbij de ploeg kritisch zal moeten kijken naar wat er mis ging in de wedstrijd tegen Canada.

11.50 uur: Een 21-7 winst tegen Kenia. Dát hadden we nodig. Nederland rekent zakelijk af met de kampioenen van Afrika maar moet nu afwachten wat er gebeurt bij Canada - Australië. Doordat Nederland dik van Canada verloor, moet Canada eigenlijk van Australië winnen, voor de vrouwen om door te gaan. Duimen....

8.45 uur: Oei. Het is maar goed dat we gisteren van Australië hebben gewonnen want dit was niet best. De Nederlandse vrouwen moesten duidelijk nog even wakker worden, aangezien Canada er vanaf het begin scherper en fanatieker uitzag: 22-9. Canada schoot 5 van zijn 8 tweepunters raak - Nederland ging 1 op 13. De afstandsschoten zullen beter moeten vallen voor Janis, Loyce, Zoë en Noor als zij dit toernooi willen winnen.

Het verlies maakt de wedstrijd tegen Kenia, dat al twee keer verloor, een 'must win'. En zelfs dan moet Canada eigenlijk van Australië winnen, aangezien deze uitslag een domper is voor het doelsaldo. Duimen voor de vrouwen dus, die aan het verlies hopelijk een 'wake up call' hebben overgehouden.

Dag 1

Livestream:

3x3Vrouwen-OKT2-NedAus-Janis
Janis calls 'game'. Twee tweepunters van Janis Boonstra beslissen de wedstrijd in Nederlands voordeel!

Coach Maksim Kovacevic na de wedstrijd: "Om een hartaanval van te krijgen, dit. Zó spannend! Om zo in de laatste seconde te overwinning te grijpen is knap. Ik ben trots op deze speelsters, op hoe we gestart zijn. Onze energie is goed, we voerden ons gameplan perfect uit. Natuurlijk is er altijd ruimte om te verbeteren en dat gaan we morgen doen. Maar de focus, de kalmte die we hebben laten zien tegen een supersterk Australië-team: dat is enorm goed."

9.40 uur: JANIS BOONSTRAAAAA! Janis redt Nederland met een tweetje om overtime af te dwingen én een bom om die verlenging winnend af te sluiten: 18-16. Het was niet mooi, maar het was spannend! Nederland en Australië leken beiden van plan de tegenstander fysiek te vertragen. Dat resulteerde in een fysieke foutenwedstrijd waarin Nederland uiteindelijk boven kwam drijven. Janis eindigt de game met 7 punten, Noortje Driessen met 6. Ook Zoë Slagter (4 pts) en Loyce Bettonvil (1 pt) kwamen tot scoren.

Janis Boonstra: "Dit voelt fantastisch, om zo het toernooi te beginnen. Dit geeft hoop voor de volgende wedstrijden."

Over de winnende schoten: "Dat is allemaal aan m'n teamgenoten te danken. Die wisten me te vinden. We zijn strijders!"

9.15 uur: Ook de vrouwen treffen in hun poule een tegenstander van formaat. Canada laat in zijn eerste wedstrijd weinig over van Kenia, hoewel die laatsten in het begin van de wedstrijd aardig mee konden. Canada was smooth, zag er heel ingespeeld uit en zal in de poulefase dé tegenstander zijn om rekening mee te houden. Dat maakt deze wedstrijd tegen Australië, de enige voor de vrouwen vandaag, misschien wel extra belangrijk...

Gerelateerde artikelen