!
Noor driessen.jpeg
3 juni 2021

‘Er is geen tijd om te balen, wij willen ook naar de Spelen’

Door Luuk von Burg

Waar de mannen uit de poulefase ontsnapten, bleken twee overwinningen niet voldoende voor de Orange Lions 3x3 vrouwen om door te gaan naar de kwartfinale. Op de eerste dag verloren Noor Driessen, Ilse Kuijt en de gezusters Bettonvil opeenvolgend van Estland en Hongarije. En laten dat nou precies de tegenstanders zijn van de Nederlandse ploeg bij het tweede en laatste kwalificatietoernooi.

Een week na de uitschakeling in Oostenrijk is de nationale 3x3 ploeg al in het Hongaarse Debrecen voor het Universality Olympic Qualifying Tournament. Een kwalificatietoernooi voor kleine landen waar nog één ticket voor Tokio te bemachtigen is. Nederland zit in poule B met Estland en Hongarije, waarvan alle drie de landen doorgaan, maar de nummer één zich direct plaatst voor de halve finale. De nummers twee en drie een kruisen met de nummers twee en drie van poule A in een kwartfinale.

Of het een voordeel is dat het precies dezelfde tegenstanders zijn, weet Noor Driessen nog niet. “We moeten in ieder geval dingen anders gaan doen. Meer druk geven verdedigend en nóg meer vechtlust brengen.” Aangezien er maar één ticket te bemachtigen is, moet iedere tegenstander verslagen kunnen worden. Naast de Orange Lions zijn Italië en het thuisspelende Hongarije de grootste kanshebbers. De Hongaren hebben met de genaturaliseerde Amerikaanse Cyesha Goree een ijzersterke troef onder het bord. Een bekende van de Nederlandse basketbalsters, want Goree kwam ook voor de reguliere nationale vijf tegen vijf ploeg uit tegen de Orange Lions, in de kwalificatiewedstrijden voor het Europees kampioenschap. “Die moeten we er echt uithouden”, zegt Driessen vastberaden. “Maar sluit Estland niet uit, want ja, ook daar hebben we eerder van verloren.”

De Orange Lions hebben na de uitschakeling niet lang bij de pakken neergezeten. “Het moment dat we uitgeschakeld waren, ging het vizier op het tweede kwalificatietoernooi. Er is geen tijd om te balen, wij willen ook naar de Spelen. Zeker nadat we de mannen zagen winnen. Dan wil je dat ook gewoon.”

Aan de voorbereiding ligt het niet volgens Driessen. “En we willen ook gewoon zó graag. Het is geen kwestie van even doen. Het wordt moeilijk, maar we moeten gewoon nog harder gaan. We hebben geleerd van het eerste kwalificatietoernooi en gaan er weer vol voor.”

De Orange Lions spelen vrijdagavond hun eerste wedstrijd tegen Estland om 18:25u en daarna om 19:30u tegen Hongarije. De wedstrijden worden live uitgezonden op het open kanaal van Ziggo Sport.

Gerelateerde artikelen