!
rebound#10 Djordjevic
19 juni 2023

Laatste Rebound van het seizoen staat vooral in het teken van afsluiten

Afsluiten is overduidelijk een belangrijk thema in Rebound 10, de laatste van het basketbalseizoen 2022/2023. Een van de meest gezichtsbepalende spelers van het afgelopen decennium zien we niet meer binnen de lijnen terug: Dusan Djordevic. Elf kampioenschappen behaalde hij met Oostende en daarnaast nog een vracht aan prijzen. 

Het is natuurlijk ook de seizoenafsluiting voor de teams, die met een vette glimlach de zomer ingaan. In deze editie van het digitale basketbalmagazine voor de lage landen uiteraard daarom aandacht voor Oostende, maar what’s new? Maar de grootste glimlach is uiteraard te bewonderen in Leiden, want Zorg en Zekerheid Leiden was niet de grote favoriet, maar schreef Nederlandse basketbalgeschiedenis met het winnen van de beker, landstitel en het kampioenschap van de BNXT League, en dat allemaal in één seizoen. 

Rebound sprak met hoofdrolspelers bij de ‘grote drie’ in het noordelijk deel van de BNXT League: Austin Price van Heroes Den Bosch, die terugkeert voor een derde seizoen, Maarten Bouwknecht, Mister Last Minute van kampioen ZZ Leiden en Andrej Štimac, de coach die Donar na een beroerde start tot op 2 minuten en 41 seconden van de titel bracht.

rebound#10_final25

Domien Loubry mag zich intussen ‘veteraan’ noemen, maar zolang hij het leuk vindt gaat hij door. Nog niet afsluiten dus… Dat geldt helemaal niet voor Vincent Cole. De jonge Amerikaan staat aan het begin van zijn loopbaan, maart sloot bij Yoast United een prachtig seizoen af als topscorer van de BNXT League. Quentin Serron sluit juist een triest jaar af. Na een vol seizoen blessureleed gaat hij er met Limburg United vol tegenaan. 

De redactie zich Gary Freeman op voor een stukje nostalgie. Het opvallende ontslag van Toon van Helfteren bij Feyenoord Rotterdam en de BNXT Awards komen ook voorbij in nummer 10.

Ga naar reboundmagazine.nl voor losse nummers of een abonnement om niets te hoeven missen van de ontwikkelingen in het basketball in Nederland en België.

Gerelateerde artikelen