!
2223 WBL balkonscene Grasshoppers
8 mei 2023

Landskampioen Sportiff Grasshoppers met balkonscène gehuldigd

De basketbalsters van Sportiff Grasshoppers zijn afgelopen zaterdagavond gehuldigd. Dat gebeurde op het gemeentehuis in Katwijk, waarna ze luid werden toegejuicht door de verzamelde menigte. Grasshoppers beleefde een van de beste seizoenen uit de clubhistorie. De vrouwen wonnen onder leiding van debuterend coach Renate Sluijs de Supercup, Final Four en - voor de derde keer in de clubhistorie - het kampioenschap van Nederland, door in de finale Den Helder Suns met 3-0 te verslaan.

Als eerste sprak burgemeester Cornelis Visser het team toe. Hij gaf aan enorm trots te zijn, dat er meer is dan voetbal alleen in Katwijk en dat Grasshoppers ook aan breedte-, G- en ouderensport doet. Dat wordt volgend Visser door de gemeente heel enorm gewaardeerd.

Grasshoppers-voorzitter Jaap Jonker sprak zijn dank uit aan de gemeente voor de ontvangst en bedankte ook de vele vrijwilligers die zich voor het vrouwenteam en de club inzetten. Jonker maakte met een kwinkslag van de gelegenheid gebruik om te melden dat de club 'met al die staande en uit noodzaak op de vloer zittende supporters' toch echt een uitbreiding van de sporthal nodig heeft.

De huldiging werd afgesloten met het hoogtepunt: de befaamde balkonscène! Onder luid gejuich openden burgemeester Visser en voorzitter Jonker samen de deuren naar het balkon en kon het feestje losbarsten. De zingende selectie op het balkon in de dampen van rookpotten en vuurwerk zorgde voor een onvergetelijk beeld.

Gerelateerde artikelen