!
Lintjesregen.jpg
26 april 2023

Lintjes voor Willem Lammers, Bas Ouwens, Marc van Tetering en André Marechal

Tijdens de jaarlijkse lintjesregen rond Koningsdag is ook weer een aantal vrijwilligers uit het Nederlandse basketball een Koninklijke onderscheiding toegekend. Hieronder een overzicht van de personen (voor zover bij ons bekend) die een lintje hebben gekregen. Een felicitatie namens de basketball community is op zijn plaats.

Willem Lammers (39), Ridder in de Orde van Oranje Nassau

Willem Lammers heeft een uitgebreide staat van dienst opgebouwd in het Nederlandse basketball. Vanaf zijn veertiende is hij lid van de Pioniers in Deurne, waar hij meteen ging assisteren bij de trainingen van de jongere leden. Later werd hij trainer/coach, lid van de Technische Commissie, begeleider bij jeugdkampen en bestuurslid. Hij is nog steeds de vaste fysiotherapeut bij de Pioniers.

Bij de Nederlandse Basketball Bond heeft Lammers als fysiotherapeut, op vrijwillige basis, nationale teams begeleid tijdens internationale toernooien en Europese kampioenschappen. In zijn studententijd was hij actief als lid en voorzitter van de opleidingscommissie. Hij viel op door zijn grote inzet, empathie en behulpzaamheid.

Bas Ouwens (45), Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Bas Ouwens is werkzaam als jongerenwerker bij MEE & de Wering in Den Helder. Daarnaast is hij sinds 1992 vrijwilliger bij Stichting 4 en 5 mei Den Helder, zowel in de rol van organisator als uitvoerder. Van 2002 tot en met 2015 was hij vrijwilliger bij Stichting Last Minute Summer Event. Daar was Ouwens verantwoordelijk voor de programmering en stuurde hij andere vrijwilligers aan. In 2017 is hij aan de slag gegaan bij basketbalvereniging Den Helder Suns, waar hijmsamen met jongeren de livestreams van de thuiswedstrijden verzorgt.

Marc van Tetering (56), Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Marc van Tetering zet zich al jaren in als vrijwilliger in het basketball. In 1982 melde hij zich aan bij de toenmalige vereniging Beltistos, later overgegaan in BBF Migliore (Rijen). Eerst als spelend lid, maar daarna al snel als scheidsrechter. Van Tetering is ook zes jaar voorzitter geweest, heeft zich ontwikkeld tot een verdienstelijk trainer/coach en een begrip binnen de vereniging. Hij is en ademt Migliore en neemt zelfs wekelijks een paar uur verlof om zijn taken goed te kunnen volbrengen. Van Tetering herkent talent en probeert dat te ontwikkelen op allerlei vlakken. Daarnaast heeft hij zich in het verleden ook ingezet voor de WBB Giants uit Bergen op Zoom.

André Marechal (48), Lid in de Orde van Oranje-Nassau

André Marechal uit Den Bosch maakt zich al sinds 1996 verdienstelijk als vrijwilliger op het gebied van sport en welzijn in de stad, o.a. bij de Bossche Zwem Vereniging, Heroes Den Bosch Basketball en Stichting Weeshuisjes.

Mieke Matton-Rinkes, Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Naast haar inzet als vrijwilliger bij de EHBO-afdeling Uitgeest en als hulpverlener bij evenementen en activiteiten in haar dorp, is Mieke Matton-Rinkes al 25 jaar voorzitter van het bestuur van Speeltuinvereniging Kindervreugd. Voor de Huttenweek Uitgeest is ze ruim vijftien jaar vrijwilliger geweest en als voorzitter van de jeugdcommissie van Basketbalclub Lake City Players (LCP) Uitgeest heeft Matton-Rinkes zich ingezet voor de allerkleinsten.

Gerelateerde artikelen