!
Peter Hakkert
22 juni 2023

Koninklijke onderscheiding voor Peter Hakkert van The Valley Bucketeers en Uitsmijters

Peter Hakkert heeft een Koninklijke onderscheiding gekregen. Afgelopen vrijdag ontving hij uit handen van de burgemeester van Hellendoorn de bijbehorende versierselen. Hakkert, vrijwilliger bij The Valley Bucketeers uit Nijverdal, is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Peter Hakkert begon in 1995 als jeugdtrainer bij The Valley Bucketeers en stopte, inmiddels actief bij Uitsmijters, in 2022 als trainer. Alles bij elkaar is hij 27 jaar onafgebroken trainer/coach geweest.

Peter startte met mini’s, deed vervolgens de aspiranten en van 1999 tot 2005 de junioren. Met dat team kwam hij na het kampioenschap van de 1e klasse ook een jaar in de hoofdklasse uit. Van 2005 tot 2020 heeft Hakkert voornamelijk het eerste heren- en dames seniorenteam getraind. Eerst in de 1e klasse, later in de hoofdklasse (nu 2e divisie). Ook is hij nog een tijdje assistent-trainer geweest bij het Rayonteam van Rayon Oost. In 2020 maakte Peter de overstap naar Uitsmijters uit Almelo. Daar was hij twee jaar assistent-trainer in de promotiedivisie.

Van 2001 tot 2008 maakte hij deel uit van het bestuur van The Valley Bucketeers als voorzitter van de Technische Commissie. Al die jaren floot Hakkert ook als scheidsrechter binnen zijn club vele wedstrijden en was daarnaast nog van 2000 tot 2004 actief als E-scheidsrechter in het Rayon.

De mensen die hem goed kennen omschrijven Peter als iemand die bijzonder betrokken is en veel plichtsgevoel heeft. Was er een trainersvacature bij de club, dan vulde hij die in. Hij was daar waar de vereniging hem het hardste nodig had. En Hakkert stond ook immer klaar om te helpen bij tal van clubevenementen, in de organisatie, bij het opbouwen en ging mee op basketbalkampen. Feestjes van de club werden door hem nooit overgeslagen.

Zijn sociale aanwezigheid is kenmerkend voor Peter Hakkert. Hij kent enorm veel trainers, scheidsrechters en spelers in afdeling Oost. Hij maakt altijd met iedereen een praatje en kan met iedereen goed opschieten. Andersom kent iedereen ook Peter Hakkert.

De foto is overgenomen van Tubantia.nl.

Gerelateerde artikelen