!
HNBT 2019.jpg
31 mei 2022

Sterk deelnemersveld en clinics met topcoaches bij jubileumeditie HNBT

Door Ronald van Dam

Eindelijk! De als gevolg van de coronapandemie uitgestelde vijfentwintigste editie van het Holland Nordic Basketball Tournament (HNBT) gaat dit jaar dan toch echt plaatsvinden. Omdat het een jubileumeditie betreft, pakt de organisatie het groots aan. Met een bijzonder sterk deelnemersveld van Mannen U20 teams uit Litouwen (Zalgriris Kaunas), België (Filou Oostende), Italië (Fortitudo Bologna) en Polen (Katowice) wordt het voor de lokale jeugdploeg van Donar een zware opgave om de titel uit 2019 met succes te verdedigen. Wil je genieten van drie dagen topbasketball, kom dan van zaterdag 4 t/m maandag 6 juni naar Groningen.

De jubileumeditie zou eigenlijk in april worden gehouden, maar is als gevolg van de toen nog geldende coronamaatregelen al in een vroeg tijdig stadium verplaatst naar het Pinksterweekeinde en vindt als vanouds plaats in Sporthal Vinkhuizen. Voor iedereen die om welke reden dan ook de reis naar het noorden van ons land niet kan maken, is er dit jaar ook een livestream met alle wedstrijden beschikbaar.

Coachclinics met topnamen

Naast basketball van de bovenste plank worden op zaterdag 4 juni diverse coachclinics georganiseerd met medewerking van in Nederland werkzame topcoaches. Arik Shivek (hoofdcoach Orange Lions Academy) deelt zijn kennis over ‘off ball screens in the offence’, Mario Bennes (coach Den Helder Suns, kampioen van de Women's Basketball League) neemt ‘man to man defense and trust your team’ voor zijn rekening en Vincent van Sliedregt (coach Aris Leeuwarden uit de BNXT League) buigt zich over het thema ‘building creativity in practice’.

De clinics vinden plaats in het Alfa College aan de Kardingerweg 48 in Groningen en duren van 10.00 tot 16.15 uur. Shivek staat van 10.00 tot 11.30 uur gepland, Bennes (foto) van 13.00 tot 14.30 uur en Van Sliedregt van 14.45 tot 16.15 uur. Tussendoor is er een warme lunch. Aanmelden kan nog steeds, maar wees er wel snel bij. Bij deze clinics kun je ook punten behalen voor je coachlicentie.

Mario Bennes .jpg

Nog meer spektakel

Om het jubileum nog meer luister bij te zetten, zijn er dit jaar verschillende side events, zoals de Three-Point Shootout en de Dunk Contest, beide op zondagavond 5 juni. Om de breedtesport te steunen en jonge kinderen aan te moedigen om te gaan sporten, laat de stichting 3X3 Unites van voormalig 3x3 international Jesper Jobse op zaterdag en zondag op een pleintje tegenover de hal de hele dag kinderen kennis maken met basketball.

Socials

Wil je niets missen van het HNBT, volg dan de social mediakanalen van het toernooi voor extra informatie over de deelnemende teams, de coachclinics, uitslagen en nog veel meer!

Insta: hnbt050
Facebook: HNBT – Holland Nordic Basketball Tournament
Website: hnbt.nl

Gerelateerde artikelen