!
3x3NLTour-VrouwenELITE-Mei2024
3 mei 2024

35+ en Vrouwen ELITE nieuw bij 3x3NL Tour – Doet jouw team mee?

De 3x3NL Tour staat op het punt te beginnen en dit jaar zijn er voor het eerst aparte categorieën voor 35-plussers én voor Vrouwen ELITE teams. De Nederlandse Basketball Bond zag de populariteit van 3x3 basketball onder die doelgroepen en besloot aparte poules voor ze in te delen. Doet jouw team mee?

De 3x3NL Tour is het officiële Nederlandse Kampioenschappen voor 3x3 Basketball. De eerste stop van de tour is op 11 mei in Hoorn. Voor meer informatie en inschrijving, klik hier.

In het verleden speelden alle volwassen vrouwen in één poule. 'The Young Ones' (op de foto in actie) wonnen vorig jaar de open categorie.

Door een ELITE poule voor de vrouwen toe te voegen, maakt de NBB het mogelijk voor atleten om op het niveau van hun keuze te spelen. Ook nieuw: de winnaars van de individuele stops bij de vrouwen plaatsen zich automatisch voor het Duitse kampioenschap, op 1 september. Teams strijden daar om een cashprijs van 1000 euro. Gaan we teams zoals 'The Young Ones' of een ander Nederlands team daar om de prijzen zien spelen?

Populair onder 35-plussers

De organisatie zag afgelopen jaar ook steeds méér 35-plussers aan de 3x3NL League, de indoor 3x3 competitie, meedoen. Spelers die onder die categorie vallen zijn uiteraard nog steeds vrij het tegen jongere tegenstanders op te nemen, maar kunnen nu dus óók in het zomerseizoen in de veteranenleagues om de prijzen strijden.

“Het is logisch dat we steeds meer categorieën openstellen, omdat de sport steeds populairder wordt”, zegt Liam Brouwer, Verantwoordelijk voor 3x3 events bij de Nederlandse Basketball Bond. “Het is voor ons belangrijk dat iedereen op zijn eigen niveau en intensiteit van de sport kan genieten. Het toevoegen van de categorieën maakt dat nog beter mogelijk.”

Steeds meer steden

Niet alleen de extra categorieën zijn nieuw. De 3x3NL Tour strijkt ook in steden neer waar de competitie nog niet, of lang niet, geweest is. De Tour was nog nooit in Hoorn, Terneuzen of Almere te gast. In Urk, Groningen en Breda is het toernooi 'terug van weggeweest'.

11 mei - 3x3NL Hoorn
12 mei - 3x3NL Terneuzen
25+26 mei - 3x3NL Amsterdam (NextGen Games)
1 juni - 3x3NL Urk
2 juni - 3x3NL Almere Centrum
15 juni - 3x3NL Barons Breda Basketball
22 juni - 3x3NL Vriezenveen
23 juni - 3x3NL Rotterdam
29 juni - 3x3NL Urban Unites Heerenveen
6+7 juli - 3x3NL Utrecht
20 juli - 3x3NL Groningen
27+28 juli - 3x3NL Tour FINALS

Schrijf je hier in voor de 3x3NL Tour

Gerelateerde artikelen