!
WhatsApp Image 2024-06-07 at 18.36.19
8 juni 2024

Vrouwen ELITE teams mogen bij winst naar Duitsland!

De 3x3NL Tour, het officiële Nederlandse Kampioenschap in 3x3 basketball, heeft sinds dit jaar een ‘Vrouwen ELITE’ categorie. De beste vrouwenteams strijden bij de verschillende stops om een plaatsje in de finales. En niet in Nederland: Winst bij de Nederlandse stops levert óók een ticket op voor het Duitse kampioenschap!

De U.S. Ballers bijvoorbeeld (foto) wonnen de Tour-stop in Amsterdam en krijg dus een verzorgd ticket naar Hannover voor de Duitse finale!

Bij dat Duitse Kampioenschap maken teams kans op een prijs van 1000 euro. Bij de Nederlande finals is dat 500 euro - maar alleen al de bragging rights zijn natuurlijk de moeite waard. De organisatie van de 3x3NL Tour hoopt daarom nog veel teams in de Vrouwen ELITE te mogen begroeten.

Liam Brouwer is namens de Nederlandse Basketball Bond (mede) organisator van de 3x3NL Tour. Hij ziet dat de introductie van de ELITE categorie bij de vrouwen succesvol verloopt. "Het is mooi en goed dat deze speelsters een stapje hoger kunnen gaan als zij dat kunnen en willen. De ELITE trekt aandacht door het hoge spelniveau. Dat de deelnemende teams ook nog eens kans maken op deelname aan een internationaal toernooi is natuurlijk een hele mooie extra!"

Bekijk hier een overzicht van de 3x3NL Tour agenda. Aanmelden voor de tour gaat via Fiba3x3. Voor uitleg: klik hier.

Gerelateerde artikelen