!
Van den Belt_De Stentor.jpg
8 januari 2020

Boeiende coach clinics bij wedstrijden in DBL en WBL

De Dutch Basketball Coaches Association (DBCA) biedt in samenwerking met de Nederlandse Basketball Bond, Dutch Basketball League (DBL), Belgische Basketball Coaches (BBCA) en Vlaamse Basketball Coaches (VBC) de komende maanden een aantal boeiende clinics aan rond wedstrijden in de DBL. Lekdetec.nl uit de Women’s Basketball League (WBL) doet dit jaar ook mee.

Alle clinics kunnen worden bezocht voor het behouden van je trainer/coachlicentie (zie lincentiebeleid). Aan de clinics kunnen twintig tot vijfentwintig coaches deelnemen. Zij ontvangen een certificaat van deelname met het daarop het aantal licentiepunten. De coaches van VBC en BBCA kunnen tegen de DBCA-lidmaatschapsprijs ook meedoen aan deze clinic’s.

De keuze om clinics te organiseren rond topwedstrijden heeft de laatste jaren voor een flinke deelname onder coaches gezorgd. Met het toevoegen van een topteam uit de WBL wordt nu ook het vrouwenbasketball in de schijnwerpers gezet.

Aanmelden kan via de website van de DBCA. Daar is ook meer informatie over de clinics te vinden. Bij inschrijving voor een specifieke wedstrijddatum volgen per mail de juiste tijden.

De kosten van de clinic bedragen voor leden van de DBCA, BBCA en VBC 25,00 euro. Niet-leden betalen 35,00 euro. Je krijgt daarvoor toegang tot de wedstrijd, simpele hand-outs (digitaal na gezonden) en een eenvoudige broodmaaltijd.

Het tijdsschema (als de wedstrijd om 20.00 uur begint) ziet er globaal als volgt uit:

17.15 uur: inloop en registratie
17.30-18.15 uur: toelichting op het duel door een DBCA-coach
18.15-18.35 uur: toelichting speelwijze door coaching staff thuisploeg
18.40-19.00 uur: toelichting speelwijze door bezoekende coaching staff
19.00-19.30 uur: eenvoudige broodmaaltijd
20.00 uur: bezoek aan wedstrijd in DBL of WBL
21.30-22.00 uur: nabespreking en analyse door beide coaches

In het kader van het licentiebeleid zijn de volgende punten te verkrijgen:

Wedstrijdsschema:

18 januari: ZZ Leiden – Landstede, 20.00 uur, Leiden
1 februari: BAL – Feyenoord, 20.00 uur, Weert
15 februari: Donar – Heroes, 19.30 uur, Groningen
29 februari: Aris – Landstede, 20.00 uur, Leeuwarden *
14 maart: Lekdetec – Utrecht Cangeroes, 20.30 uur, Bemmel

* Bij deze wedstrijd komen mogelijk turncoach Tjalling van den Berg en voetbaltrainer Foppe de Haan vanaf 15.00 uur hun visie geven. Houdt daarvoor de DBCA-site in de gaten.

Foto De Stentor

Gerelateerde artikelen