!
Toon van Helfteren.jpg
21 september 2022

Toon van Helfteren hoofdcoach bij 'BIG DAY Back 2 Basics Clinic' op 16 oktober

Door Ronald van Dam

Voormalig bondscoach, recordinternational en NBB-erelid Toon van Helfteren is de hoofdcoach bij de 'BIG DAY Back 2 Basics Clinic' die Henk Pieterse op zondag 16 oktober van 10.00 tot 16.00 uur in Sportcentrum Dudok in Hilversum organiseert. Die dag kunnen basketballers in de leeftijd van 12 t/m 21 jaar aan hun skills werken onder begeleiding van een groep deskundige coaches en trainers.

Die groep bestaat behalve Van Helfteren, tegenwoordig hoofdcoach van Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball in de BNXT League, ook uit: Peter van Noord (Den Helder Suns), Laki Lakner (Triple Threat), Arjan de Bruin, Glenn Pinas, Jildis Pronk, Ferry Steenmetz, Faizal Pasaribu, Henk Pieterse zelf en Steve Chelius, die als kracht/mindset en balanscoach zijn medewerking verleent. Special guest is de Amerikaanse guard Toshua Leavitt die na haar opleiding aan Texas State University (at San Marcos) en drie jaar als prof in Duitsland komend seizoen voor Lakner gaat spelen bij Triple Threat in de Women's Basketball League.

De deelnemers aan de BIG DAY Back 2 Basics Clinic (flyer) worden ingedeeld op leeftijd en/of skills level. Deelname kost 45 euro per persoon en dat is inclusief lunch, buffet en T-shirt. Voor meerdere leden uit hetzelfde gezin of een volledig clubteam geldt een reductie van vijf procent. Inschrijven kan via email (BIGDAY@BIGDAY-GETREADY.NL) of door een app te sturen naar 06-46322685 onder vermelding van 'BIGDAY'.

Organisator Henk Pieterse is een voormalig center die zijn basketbalopleiding in Amerika genoot bij Kentucky Wesleyan College, 101 interlands speelde en zes keer kampioen van Nederland werd.

Workshops en clinics voor coaches

Clubcoaches en -trainers van alle niveaus zijn van harte welkom om de Big Day mee te maken. De Dutch Basketball Coaches Association (DBCA) gebruikt het evenement om samen met de Dutch Basketball Academy (DBA) een speciale dag voor coaches te organiseren. Die bestaat uit een aantal workshops en clinics rond de thema's talentontwikkeling, teambuilding en het ontwikkeling van een strategisch jaarplan. Tijdens de lunch wordt tevens de jaarvergadering van de DBCA gehouden. Leden van de DBCA krijgen daar nog een uitnodiging voor.

Big Day.jpg

Gerelateerde artikelen