!
2019_Ton_Boot_Erelid_peinzend
13 augustus 2021

Ton Boot en Raôul Oudejans spreken bij DBCA Basketball Coaches Dag

Door Ronald van Dam

Succescoach Ton Boot en bewegingswetenschappen Raôul Oudejans zijn de twee Key Note sprekers bij de eerste ‘Basketball Coaches Dag’ van de Dutch Basketball Coaches Association (DBCA). Deze dag, die op zondag 12 september in sporthal Dudok Arena in Hilversum wordt gehouden, heeft als thema ‘Basketball Decision Training’.

NBB-erelid Ton Boot, die als coach veertien keer landskampioen werd in Nederland en België, zal aan de hand van stellingen zijn theoretisch onderbouwde aanpak en bevindingen toelichten. Raôul Oudejans, universitair hoofddocent aan de Vrije Universiteit Amsterda, geeft zijn visie op visuele controle van het basketbalschot en trainen/presteren onder druk.

Daarnaast worden er workshops georganiseerd met medewerking van o.a. Thomas Huyghe. Hij is health & performance officer bij de Belgische club Phantoms Boom en voormalig NBA performance coach (o.a. bij de Washington Wizards). Huyghe spreekt over het onderwerp ‘het opstellen van een performance plan voor jeugd’.

Tegelijkertijd wordt er ruimte geboden aan spelers om in de ochtend en de middag drie praktijkclinics te volgen van topcoaches zoals Koen van Gerwen (Basketball Academie Limburg), Chris Mayes, Ben Ponsioen en – afhankelijk van hun beschikbaarheid i.v.m. eventuele competitievoorbereiding – Silvano Poropat en Bert Samson.

Ga voor meer informatie en om je aan te melden naar de website van de DBCA.

Gerelateerde artikelen