!
WT_Amsterdam_Raudondvaris_20240609-073 (1)
9 juni 2024

Team Amsterdam wint World Tour Ulaanbaatar

Team Amsterdam won vandaag zijn eerste World Tour stop van het jaar. In Ulaanbaatar, Mongolië, wonnen Julian Jaring, Jan Driessen, Arvin Slagter en Worthy de Jong in de finale van Lausanne: 20-18.

Het zag er op dag 1 niet naar uit dat Amsterdam het beste team was. Na fors verlies tegen Kandava Turiba was de ploeg afhankelijk van datzelfde Kandava om überhaupt de volgende ronde te halen. De Letten wonnen ook hun tweede poulewedstrijd en dus mocht Amsterdam als 2-seed naar de volgende ronde.

In de kwartfinale kruiste Amsterdam met Ub. Deze Servische ploeg was vorig jaar het meest succesvolle team in de World Tour. Amsterdam won overtuigend (18-14) en ook in de halve finale versloeg het team een ploeg van formaat. Tegen Raudondvaris Hoptrans werd het 21-16.

Worthy de Jong verzamelde -tig punten, assists en highlights op weg naar de titel van toernooi MVP. Arvin Slagter bewees zijn waarde van afstand met key tweepunters en ook Driessen en Jaring droegen aanvallend én verdedigend veel bij.

"Op dag één ging het niet zo goed", aldus Arvin Slagter vanuit Ulaanbaatar. "We speelden bij vlagen meer tegen onszelf dan tegen de tegenstander en hadden niet de juiste energie. Dat zie je meteen terug in de scores en uitslagen."

"Op dag twee hebben we als team laten zien hoe goed we kunnen samenwerken. Alle drie de wedstrijden gingen aanvallend en verdedigend heel goed. We zijn uiteindelijk denk ik terecht winnaar, als je ziet welke teams we hebben verslagen." De winst noemt hij, richting Parijs, een positieve opsteker. "Maar we moeten ons beseffen: dit is één toernooi. Dit niveau moeten we wekelijks op de vloer laten zien."

TeamAmsterdam-WTUlaanbaatar-juni2024

Beelden: FIBA3x3.com

Gerelateerde artikelen