!
Heroes-Cupwinst-mrt2024
24 maart 2024

COMEBACK! Heroes Den Bosch pakt TOTO Basketball Cup 2024

Er was een behoorlijke comeback voor nodig, maar het is Heroes Den Bosch gelukt de TOTO Basketball Cup 2024 te winnen. In Almere versloeg de ploeg Landstede Hammers uit Zwolle: 89-82.

Box Score

Daar zag het lang niet naar uit. Zwolle pakte al vroeg in de wedstrijd een voorsprong, die uiteindelijk uit zou groeien naar 7. Met vijf en een halve minuut te gaan stond het nog 72-78 voor Landstede. Baskets van Boy van Vliet en Roberts Stumbris brachten Heroes bij 81-79 de eerste voorsprong. Daarna was het even stuivertje wisselen. Clutch vrije worpen van Sherron Dorsey-Walker en Austin Price maakten het karwei af voor Heroes.

Coach Erik Braal was begrijpelijk opgelucht na de wedstrijd. “Dit was moeizaam. We speelden een hele slechte eerste helft.” Het team ging weer geloven toen Dorsey-Walker zijn spel oppikte. “Die verdedigde goed, kwam op de vrije worplijn terecht en gooide het momentum om.”

SherronDorseyWalker-actiefoto-mrt24

Volgens Braal was het een soort koekje van eigen deeg; Landstede verslaan door je verdediging de voedingsbodem van je aanval te laten zijn. “Eerste helft waren we veel te afwachtend, te gecalculeerd. In de tweede helft speelden we met veel meer power en vrijheid.”

“In dit team hebben we veel gasten die met een goede attitude naar training komen. We strijden elke dag tegen elkaar. Dat is niets persoonlijk, maar we maken elkaar beter”, zegt Austin Price, die in zijn tijd inmiddels veel teams in Den Bosch heeft gezien. “Dat betaalt zich uit in situaties zoals deze. Dan dagen we elkaar uit om scherper te zijn. Go attack! Let’s pick it up!

SherronDorseyWalker-KoningvdWedstrijd-mrt24 (1)

Sherron Dorsey-Walker (foto hierboven) werd 'Koning van de Wedstrijd'. Hij scoorde 18 punten en had 4 rebounds en assists. Ook DJ Fenner, Austin Price (beiden 16 pts) en Roberts Stumbris (14 pts) vulden de boxscore voor Den Bosch.

Bij Landstede Hammers had Terrence Bieshaar (18 punten, 7/7 FG's) een hele sterke game. Ook Jack Pagenkopf (17 punten, 10 assists) speelde een monstergame voor Landstede - maar daar koop je in de topsport niets voor.