!
Winnaars Lokomotief-1
24 maart 2024

Lokomotief Rijswijk M19 pakt uit in finale basketbalcup

De mannen onder 19 van Lokomotief Rijswijk wonnen niet alleen hun finale van de basketbalcup – zo domineerden die. In Topsportcentrum Almere lieten ze weinig heel van Basketball Academy Utrecht: 90-58.

Zeven spelers scoorden 7 of méér punten voor Lokomotief. En niemand deed dat beter dan Tristan Wildering, die met 26 punten (6 driepunters) zonder twijfel MVP van de wedstrijd was. De mannen uit Rijswijk lieten 40 minuten lang prachtig teamspel zien, op weg naar de winst.

“Dit was een wedstrijd zoals je hoopt dat je die speelt”, lachte coach Lars Jansen na de wedstrijd. “Dat is deels de groep spelers, die gewoon echt heel goed is. Maar deels ook de cultuur die wij proberen te installeren.”

Geef Jansen een leeg canvas, laat hem schilderen, en hij zet een team neer dat, volgens hem “slim speelt. De bal met elkaar deelt. Ook heel vrij kan spelen, maar tegelijk de afspraken nakomt.” Al die kwaliteiten waren duidelijk zichtbaar bij Lokomotief, dat momenteel ook eerste staat in de U19 eredivisie.

Bijzonder: bij Basketball Academy Utrecht coachte John Voppen. Voppen werd eerder dit weekend geïnstalleerd als nieuwe voorzitter van de Nederlandse Basketball Bond. Ondanks het verlies (hij vond het logischerwijs geen goede wedstrijd), zegt hij een ‘prachtig basketbalweekend’ gehad te hebben. Topscorers bij Utrecht werden Kamal van der Does (13 pts) en Yuri Voppen (12 pts).

Gerelateerde artikelen