!
BSLeidenCupwinst-mrt24
24 maart 2024

‘Best for Last’: BS Leiden herpakt zich knap in laatste cupfinale van het weekend

Een voorsprong van 20 punten weggeven, de rug rechten en een titel pakken. Dat vereist enorme focus en karakter, en BS Leiden liet in de laatste bekerfinale van het weekend zien over beiden te beschikken. In een enorm mooie wedstrijd versloeg de ploeg Landslake Lions: 79-67.

“We begonnen enorm scherp”, zegt coach Said Mgharbi na de wedstrijd. “We pakken een voorsprong van 20 punten en ik zag de jongens denken: twee vingers in de neus. Maar ik had ze al gewaarschuwd: deze jongens kunnen basketballen. Er kan altijd een run komen.”

Die run kwam er. Aangedreven door een opportunistische, felle defense knokten de Lions zichzelf terug in de wedstrijd. Onder andere Jaden Roner en Michail Kapoglou rondden belangrijke breaks en aanvallen af voor Landsmeer – Kapoglou maakte de 62-gelijk nadat het richting het einde van Q3 nog 52-31 was.

Wat is de kwaliteit van dit team? Hoe kon Leiden zich herpakken? Mgharbi: “Dat komt omdat we op elkaar vertrouwen. Of we nu voor, achter of gelijk staan: wij boeken resultaten omdat we elkaar vertrouwen. We steken onze kop niet in het zand en gaan door. Daar ben ik erg trots op.”

Kevin Jonathan scoorde 22 punten voor Leiden. Hij benutte een paar belangrijke vrije worpen toen de wedstrijd beide kanten op kon gaan. Ook Yannick Guinau had scorend enorme input met zijn 19 punten. Bij de Lions eindigde Thijn Zevenhek na een knappe game ook met 22, gevolgd door Michail Kapoglou met 16 punten.

Gerelateerde artikelen