!
2021 EKQF W1 BEL NED Verameyenka rebound.jpg
20 november 2021

NBB gaat door met CaJa Sport Software voor gebruik van Nacsport video analyse

Door Ronald van Dam

De Nederlandse Basketball Bond en CaJa Sport Software (Nacsport) verlengen hun samenwerking voor nog eens drie jaar. Het bedrijf dat is gespecialiseerd in video analyse is al sinds 2011 partner van de bond en blijft dat minimaal t/m de Olympische Spelen van 2024 in Parijs.

Namens de NBB toont technisch directeur Patrick Kathmann zich verheugt over de verlengende samenwerking. “We hebben dat vorig jaar al gedaan in de moeilijke tijd van de coronapandemie en zijn blij dat CaJa Sport Software alle nationale selecties en de Orange Lions Academy van Nacsport software voor video analyse blijft voorzien. CaJa Sport Software (Nacsport) is voor ons al tien jaar een zeer trouwe en toegewijde partner die hun producten steeds weer aanpast aan onze wensen."

"Het is fijn dat inmiddels ook een groot aantal Nederlandse clubs met Nacsport werkt", vervolgt Kathmann. "Daardoor kunnen de coaches die in de zomermaanden bij de nationale selecties instappen er ook mee uit de voeten. Daarnaast zijn we heel blij dat Nacsport wereldwijd samenwerkt met InStat, waardoor de beelden van elke basketbalduel binnen 24 uur beschikbaar zijn voor analyse. Als ik dat vertaal naar het aankomende EK-kwalificatiewindow van onze vrouwen, kun je bijvoorbeeld alle verdedigende rebounds van Anastasiya Verameyenka (grote foto) de center van Wit-Rusland, in haar laatste vijf duels opvragen . Dat is een geweldige toevoeging aan wat Nacsport al bood.”

Nacsport.png

Carlo Daniels, eigenaar/directeur van CaJa Sport Software: “Ook wij zijn natuurlijk heel erg blij dat we met de NBB kunnen blijven samenwerken. Door de wereldwijde samenwerking met InStat worden nog betere tools ontwikkeld om de workflow te optimaliseren voor onze partners die met beide werken. Daarnaast maakt de NBB ook gebruik van Klipdraw, een geavanceerde teken-tool, en van het online platform Sharimg voor het delen van beelden en documenten."

Gerelateerde artikelen